ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
30 November, 2023
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΣυναυλία Σωκράτη Σινόπουλου και DenyaTurken στις “Ρίζες” με μουσικές της Πόλης

Συναυλία Σωκράτη Σινόπουλου και DenyaTurken στις “Ρίζες” με μουσικές της Πόλης

Ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Derya Türkan, δύο φίλοι και συνοδοιπόροι, έναν αιώνα μετά παίρνουν το νήμα από εκεί που το άφησαν τότε, άλλοι δύο καλοί φίλοι ο Ταμπουρί Τσεμίλ Μπέϋ και ο Κεμεντζής Βασιλάκης. Ένας Τούρκος και ένας Έλληνας, δύο μαΐστορες με την ίδια λαχτάρα της ανακάλυψης και της καταγραφής του αποτυπώματος τους στο χρόνο μέσα από το καινούριο και συναρπαστικό τότε μέσο, το φωνογράφο.

Δύο μουσικοί που έβλεπαν την ανάγκη της διαιώνισης αυτών των μαγικών ακουσμάτων, για να φτάσουν στα δικά μας τα αυτιά έναν αιώνα μετά, για να ξεπεράσουν τη φθορά του χρόνου και την – αναπόφευκτη για πολλούς δημιουργούς της εποχής τους τότε – κατάληξη στη σιωπή της λήθης.

Σαν δύο πλέον εξέχοντες μουσικοί στο παγκόσμιο μουσικό χώρο ο Derya και ο Σωκράτης μας καλούν σε μία εμπειρία κατάθεσης του δικού τους αποτυπώματος στο χρόνο. Αυτό το αποτύπωμα που ιχνηλατώντας από τα μεγάλα θέατρα του κόσμου όπου μοιράζονται την τέχνη τους σήμερα, μας φέρνει πίσω πολλά χρόνια, σε ένα πολύβουο Μεϋχανέ της Πόλης μπροστά στον Cemil Bey και τον Βασιλάκη που με την ίδια αγωνία και ενθουσιασμό χάριζαν τότε τις μοναδικές τους συνθέσεις στο ανήσυχο κοινό της Πόλης.

Από το εισαγωγικό σημείωμα της Μαρίας Κυπριανού για τη νέα δισκογραφική δουλειά των Σωκράτη Σινόπουλου και Derya Türkan, με τίτλο “Letter from Istanbul”.

Ηχοληψία Θοδωρής Θεοχαρόπουλος

οργάνωση Λάμπρος Λιάβας

είσοδος 10 ευρώ / άτομο
ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι 15 ευρώ / άτομο – Bar 6 ευρώ / άτομο

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ “ΡΙΖΕΣ”
ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 88 ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 211 0133 135

Μοιραστείτε