ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
4 April, 2020
ΚεντρικήΠοιοί Είμαστε

Άβαλον, ένα όνομα που αναδύεται μέσα από την αχλή του Μύθου και της Παράδοσης.

Η μυθική νήσος που σχετίζεται με τον Βασιλιά Αρθούρο, το Εξκάλιμπερ, τον Ιωσήφ από Αριμαθαίας  και το Άγιο Δισκοπότηρο. Ένας Μύθος, ο οποίος έχει εμπνεύσει την όπερα, την ζωγραφική, την  λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, αλλά και την ροκ.

Κατά συνέπεια το “Άβαλον των Τεχνών” είναι ένα πολιτιστικό περιοδικό, αφιερωμένο στις τέχνες που εμπνέονται από τους Μύθους, τις αιώνιες παραδοσιακές αξίες και που έχει μια παραδοσιακή άποψη περί Τέχνης και Κάλλους που κυριαρχούσε από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Έτσι λατρεύουμε τα μεγάλα έπη, τους κλασσικούς συγγραφείς (από τον Αισχύλο και τον Δάντη στον Έλιοτ και τον Ελύτη) την κλασσική και προκλασσική μουσική, την βυζαντινή μουσική, το δημοτικό τραγούδι και τις παραδοσιακές μουσικές, τους μεγάλους ζωγράφους και γλύπτες. Αλλά και ότι φέρνει τα παραπάνω στο σήμερα με ριζοσπαστικό τρόπο, από την ηρωική φαντασία στο epic metal και από το συμφωνικό ροκ στις νεομεσαιωνικές μουσικές και τον μινιμαλισμό του Άρβο Πράτ.  

Επίσης λατρεύουμε τον κινηματογράφο από τα γουέστερν του Τζων Φόρντ  με τον Τζων Γουαίην στα έπη με σαμουράι του Κουροσάβα και από την πνευματικότητα του Ταρκόφσκυ στον οσκαρικό Κλίντ Ήστγουντ και τις ταινίες των αδελφών Νταρντέν.

Από την άλλη, μεγάλο μέρος θα καλύπτει επιλογές από την τρέχουσα επικαιρότητα από μιούζικαλς και αναβίωση του σουίνγκ μέχρι τα σημαντικότερα φεστιβάλ και events. Θα δίνουμε έμφαση σε ανερχόμενους καλλιτέχνες, μουσικά είδη  που δεν καλύπτονται επαρκώς μέχρι τώρα (επικές μουσικές, σάουντρακς, συγκροτήματα αρχαίας ελληνικής μουσικής), ανάλυση ιστορικών ταινιών, πρωτότυπες προσεγγίσεις σε “μπλόκμπάστερς” η ακόμα κόμιξ και παίχνίδια στρατηγικής.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε ένα περιοδικό που θα φέρει ένα καινούργιο αέρα στις Τέχνες και τον Πολιτισμό, όντως ταυτόχρονα παραδοσιακό, μοντέρνο και νεανικό.

 

Γιώργος Πισσαλίδης

Εκδότης και αρχισυντάκτης  Του «Άβαλον των Τεχνών»

Ο Γιώργος Πισσαλίδης είναι πολιτιστικός συντάκτης και κριτικός κινηματογράφου. Έχει υπάρξει συνεργάτης της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και μουσικών περιοδικών, όπως «Ποπ& Ροκ», «Δίφωνο», «Jazz&Tζαζ», «ΟΖ», Folk Roots (νυν froots) και Global Rhythm.  Έχει γράψει εξ ημίσεως το κεφάλαιο για την Ελληνική μουσική στις τρεις τελευταίες εκδόσεις του διάσημου «έθνικ» μουσικού οδηγού The Rough Guide to World Music” της Penguin. Έχει δε επιμεληθεί δύο διάσημες συλλογές ελληνικής μουσικής: στο εξωτερικό: την Grecia: De Oriente Y De Occidente (Resistencia) και The Rough Guide to the Music of Greece.

Tα τελευταία 14 χρόνια, γράφοντας πάντοτε για την καλλιτεχνική επικαιρότητα, αναδεικνύει τις παραδοσιακές αξίες σε κάθε μορφή Τέχνης και επιλέγει θέματα βάσει μιας κλασσικίστικης  άποψης περί Τέχνης  για μια σειρά από ανάλογα έντυπα μεγάλης αναγνωσιμότητας. Επιτυχία  που οδήγησε εκδότες να του προτείνουν σειρά από βιβλία με κείμενα του η καινούργιο υλικό για τον κινηματογράφο και την μουσική.