ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
13 June, 2024
ΚεντρικήΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣΟ εικαστικός Σπύρος Γελέκας εκθέτει στην ετήσια εκδήλωση της Tolkien Society, Oxonmoot στην Οξφόρδη 

Ο εικαστικός Σπύρος Γελέκας εκθέτει στην ετήσια εκδήλωση της Tolkien Society, Oxonmoot στην Οξφόρδη 

του Γιώργου Πισσαλίδη 

O Τολκινικός Κερκυραίος εικαστικός Σπύρος Γελέκας όπου πρόσφατα εντάχθηκε στην The Lord of the Rings wiki, εκθέτει φέτος στην ετήσια εκδήλωση Oxonmoot που φιλοξενείται από το The Tolkien Society όπου και συγκεντρώνει θαυμαστές του Tolkien, μελετητές, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και μέλη της Εταιρείας από όλο τον κόσμο.

Το Oxonmoot 2023 είναι και η 50η επέτειος από το θάνατο του Tolkien αλλά και η 50η του Oxonmoot και θα διεξαχθεί  από την Πέμπτη 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στο St Anne’s College, στο Woodstock Road, στην Οξφόρδη.

Yπενθυμίζουμε ότι ο Σπύρος Γελέκας συμμετέχει στο επίσημο Ημερολόγιο της Tolkien Society για το 2023 με δύο έργα του.

Όσο για την αγάπη του για τον Τόλκιν κρατά από παλιά και το 2019 είχε κάνει 2019 μια έκθεση αφιερωμένη στην Μέση Γη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θήβα και Λάρισα. Όπως είχε δηλώσει στον συνεργάτη μας Χρήστο Κεσκίνη η δουλειά πάνω στον φανταστικό κόσμο του καθηγητή Τόλκιν ήταν όνειρο από τα 16 του χρόνια ενώ πίστευε ότι “Η έκθεση της Μέσης Γης είναι μόνο η αρχή της ενασχόλησης μου με το έργο του καθηγητή Τόλκιν” 

Πράγματι έκτοτε πολλά τολκινικά έργα του, κοσμούν ιδιωτικές συλλογές, ο ίδιος έχει δει έργα του να εκτίθενται δίπλα σε αυτά του Νταλί και του Πικάσσο, ενώ εχει σχεδιάσει το εξώφυλλο του βιβλίου “Επιδράσεις της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν” που κυκλοφόρησε το 2021 από τις “Εκδόσεις Κέδρος”.

Μοιραστείτε