ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ & ΝΕΟΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ: ΔΥΣΗΟι Blackmore’s Night, το Αναγεννησιακό φολκ ροκ συγκρότημα του Ritchie Blackmore κυκλοφορεί καινούργιο δίσκο τον Μάρτιο. Πάρτε εδώ μια πρόγευση (με video)

Οι Blackmore’s Night, το Αναγεννησιακό φολκ ροκ συγκρότημα του Ritchie Blackmore κυκλοφορεί καινούργιο δίσκο τον Μάρτιο. Πάρτε εδώ μια πρόγευση (με video)

Photo credit: Michael Keel 

του Γιώργου Πισσαλίδη 

Έξι χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, οι Blackmore’s Night , το συγκρότημα της αναγεννησιακής φολκ που ίδρυσαν ο εμβληματικός κιθαρίστας των Deep Purple και των Rainbow, Ritchie Blackmore (Ρίτσι Μπλάμορ) και η βραβευμένη γυναίκα του και τραγουδίστρια  Candice Night (Κάντις Νάιτ), κυκλοφορεί τον καινούργιο του δίσκο “Νature’ s Light” στις 12 Μαρτίου από την earMusic

Το “Nature’s Light” είναι μια διακήρυξη αγάπης για την παραδοσιακή μουσική της εποχής της Αναγέννησης και την κοινή αγάπη των δύο συζύγων για κάθε τι Αναγεννησιακό. Τα δέκα τραγούδια του δίσκου είναι εμπνευσμένα από του αρχαίους μύθους και τους θρύλους .

Ο δίσκος κυκλοφορεί στην earMUSIC, θυγατρικής της Edel στην οποία είχαν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα άλμπουμς (Shadow of the Moon, Under A Violet Moon) Έτσι ο Μάξ Βακάρο, ο γενικός διευθυντής της earMUSIC, μιλάει για επιστροφή στο σπίτι για τον Ρίτσι και την Καντίς, ενώ δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει ολόκληρος κατάλογος με τους παλιούς δίσκους του συγκροτήματος που λατρεύθηκε από εκατομμύρια θαυμαστές.

O Μπλάκμορ και η Νάιτ προσθέτουν: “Στις 2 Ιουνίου 1997, κυκλοφορήσαμε το Αναγεννησιακό φολκ ροκ ντεμπούτο μας, “Shadow of the Moon”. Mε επαγγελματισμό και αφιέρωση, η καινούργια μας εταιρία, η Edel ανέβασε το Shadow Of The Moon’ στην κορυφή των τσαρτς, όπου παρέμεινε για 17 εβδομάδες, χαρίζοντας μας τον πρώτο χρυσό δίσκο ως  BLACKMORE’S NIGHT, ένα πρόζεκτ τόσο αγαπητό και που αποτελούσε ένα καινούργιο μουσικο είδος που φέρναμε στον κόσμο”.

Oι Blackmore’s Night κυκλοφόρησαν ήδη ένα τραγούδι, το Once Upon December το οποίο κυκλοφόρησε πριν τα Χριστούγεννα. Ενώ πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το Four Winds.

Όπως λέει και η Καντίς Νάιτ: “Το “Four Winds” είναι η ιστορία δύο κοριτσιών και είναι εμπνευσμένο από δύο παλιές μου φίλες. Η μία άφησε το Λόνγκ Άιλαντ και μετακόμισε στην Καλιφόρνια και η άλλη μετακόμισε στην Βιρτζίνια. Ταξιδεύοντας σε όλη την ΄χωρα για να πάει στην Καλιφόρνια και ζώντας στο νερό είναι εκεί που το πρώτο κορίτσι ένοιωσε το κάλεσμα  της ψυχής της, έχοντας την δυνατότητα να παρακολουθεί τα δελφίνια στο νερό και ζώντας την ζωή δίπλα στον ωκεανό. , ενώ το δεύτερο ακολούθησε ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι και ένοιωσε το κάλεσμα για την ζωή στα δάση, εμπνευσμένο από τους λύκους και τα άλλα ζώα του δάσους.

Και τα δύο έχουν ίση σημασία στην ιστορία και τα δύο και τελικά είναι μέρος του εαυτού μου και ίσως του καθένα μας, που δραπετεύει από το άγχος του μέρους, όπου ζουν και αποζητούν για μία απόδραση.  Για κάποιους είναι ο ωκεανός, για άλλους είναι το δάσος, για κάποιους είναι το να νοιώσουν τον ήλιο στο πρόσωπο τους και άλλοι έχουν την ανάγκη να βυθισθούν στο φως του φεγγαριού. Τελικά είμαστε όλοι μέρος της ίδιας ιστορίας, της ίδιας  εικόνας και όπως λέει και το τραγούδι: “Είμαστε όλοι μέρος των δένδρων και μέρος των θαλασσών και έτοιμοι να ξεκινήσουμε από την αρχή’.”

Ενώ όμως το άλμπουμ είναι πιο παραδοσιαο στον ήχο του, οι οπαδοί της εκπληκτικής τεχνικής του Ρίτσι Μπλάκμορ δεν θα απογοητευθούν. Παθιασμένες μπαλλάντες οπως μια ολοκαίνουργ εκδοχή του “Wish You Were Here” θέτουν το πρότυπο για μαγικές ιστορίες στο “Four Winds” και το “The Twisted Oak”. Είναι όμως στα δύο ινστρουμένταλ κομμάτια, το “Darker Shade Of Βlack” και το “Der letzte Musketier” είναι που λάμπει η δεξιοτεχνία του Ρίτσι.

Το “Nature’s Light”  θα κυκλοφορήσει σε πολλές φόρμες Ανάμεσα τους μια αυστηρά περιορισμένη έκδοση σε διπλό CD και mediabook edition με σκληρό εξώφυλλο και η οποία θα συμπεριλαμβάνει ένα επιλεκτικό σετ από αριστουργήματα των Blackmore’s Night από το εκτενή παλιό τους κατάλογο. Επιπλέον το αλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σε CD digipak edition, σε μια αυστηρά πειορισμένη έκδοση σε βαρύ βινύλιο 180g και με εξώφυλλο που ανοίγει στην μέση καθώς και σε κίτρινο και μαύρο βινύλιο.

Η λίστα των τραγουδιών του “Nature’s Light είναι η κάτωθι:

 1. Once Upon December
  02. Four Winds
  03. Feather In The Wind
  04. Darker Shade Of Black (instrumental)
  05. The Twisted Oak
  06. Nature’s Light
  07. Der Letzte Musketier (instrumental)
  08. Wish You Were Here (2021)
  09. Going To The Faire
  10. Second Element

Μοιραστείτε