ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΙΣΤΟΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΓια το αποτέλεσμα των εκλογών 

Για το αποτέλεσμα των εκλογών 

 του Τηλέμαχου Χορμοβίτη 

H νίκη της “Νέας Δημοκρατίας” δεν σηματοδοτεί καμιά “δεξιά ή συντηρητική στροφή των ψηφοφόρων”, όπως είδα να αναπαράγεται σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. 

Με τα επιδόματα, τα pass, τους διορισμούς στο Δημόσιο, την εκτόξευση των κρατικών δαπανών, την άρνηση να μειώσει το ΦΠΑ, η ΝΔ κυβέρνησε σαν ένα τυπικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και μάλιστα τα στελέχη της περηφανεύονται ανοιχτά γι’ αυτό, επιπλέον έχει πάρει στις τάξεις της όλα τα ορφανά του Σημίτη και του “Ρήγα Φεραίου” ενώ έχει υιοθετήσει όλες τις εμβληματικές πολιτικές του διεθνούς left-liberal κατεστημένου (από τα λοκντάουν και την κρατικοδίαιτη “πράσινη ανάπτυξη” μέχρι το ουκρανικό). 

Αυτή την πολιτική που καμιά σχέση δεν έχει με τη Δεξιά, τον συντηρητισμό ή τον οικονομικό φιλελευθερισμό, επιβράβευσαν χθες οι ψηφοφόροι. Μάλιστα θα έλεγα πως η εκλογική του νίκη δίνει το ελεύθερο στο Μητσοτάκη να εφαρμόσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την κεντροαριστερή ατζέντα του αλλά και να προχωρήσει στην πλήρη “ποταμοποίηση” της “Νέας Δημοκρατίας”. 

Aπό την άλλην, η σαρωτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτές τις εκλογές θα αποχαλινώσει μια ήδη επικίνδυνη και αλαζονική κυβέρνηση και θα φέρει τα επόμενα τέσσερα χρόνια ακόμη πιο αυταρχικές πολιτικές, ακόμη περισσότερη λογοκρισία, ακόμη μεγαλύτερη περιφρόνηση προς τους θεσμούς και τις ελευθερίες μας. Και δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου αυτά θέλει. 

Μοιραστείτε