ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 April, 2024
ΚεντρικήΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ: ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΡΩΣΙΑ & ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΝέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία-Χάραξαν ονόματα και σχήματα στη στήλη στήριξης (Βίντεο)

Νέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία-Χάραξαν ονόματα και σχήματα στη στήλη στήριξης (Βίντεο)

«Συνάντησα άλλη μια εικόνα ντροπής σήμερα στην Αγία Σοφία. Καινούργιο σκάνδαλο κάθε φορά που πηγαίνω» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιστορίας της Τέχνης στην Τουρκία

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα που αποτυπώνουν την βεβήλωση που έχει υποστεί ο Ναός της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, ήρθαν και πάλι στο φως.

Αυτή την φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Ιστορίας της Τέχνης (STD) Σερίφ Γιασάρ, δημοσίευσε βίντεο στο twitter που ξεσήκωσε νέες αντιδράσεις.

Το βίντεο δείχνει ότι στη στήλη στήριξης διακρίνονται ονόματα και σχήματα που έχουν χαραχτεί με αιχμηρό αντικείμενο, σε εσωτερικό χώρο.

Ο Γιασάρ δείχνει τον χώρο και την επιφάνεια που φαίνεται η καταστροφή και επισημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει χειρότερο «ρεζίλι» από αυτό το θέαμα. Μάλιστα επικρίνει τους υπευθύνους για την έλλειψη μέτρων προφύλαξης, ενώ μιλά για δολοφονία πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Συνάντησα άλλη μια εικόνα ντροπής σήμερα στην Αγία Σοφία. Καινούργιο σκάνδαλο κάθε φορά που πηγαίνω. Κοιτάξτε εδώ, ούτε ένας άνθρωπος δεν το είδε και δεν ενημέρωσε για αυτό το περιστάτικό;»

Οι εικόνες βανδαλισμού του εμβληματικού ναού έχουν φτάσει να γίνουν ένα σύνηθες φαινόμενο. Μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με επισκέπτες να ξύνουν τους τοίχους ενώ πολύ πρόσφατα η Αυτοκρατορική Πύλη υπέστη σημαντική καταστροφή.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε