ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
20 February, 2024
ΚεντρικήΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣΈφυγε από την ζωή ο εμβληματικός ζωγράφος φαντασίας και σχεδιαστής ροκ εξωφύλλων Ken Kelly

Έφυγε από την ζωή ο εμβληματικός ζωγράφος φαντασίας και σχεδιαστής ροκ εξωφύλλων Ken Kelly

Ο σημαντικός ζωγράφος Ken Kelly (1946-2022) έφυγε από την ζωή, εντελώς απρόσμενα, πριν λίγες μέρες. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια του θανάτου του, διαδικτυακές πληροφορίες κάνουν λόγο για θάνατο που προήλθε από ανακοπή καρδιάς. 

Ο Ken Kelly ήταν ανιψιός του Frank Frazetta πράγμα που του επέτρεψε να έρθει σε άμεση επαφή με το έργο του σπουδαίου ζωγράφου. Γρήγορα ο Kelly έδειξε ότι θα εξελισσόταν σε έναν ζωγράφο με τεχνική κατάρτιση και θεματολογικές εμπνεύσεις ικανές να τον καταστήσουν εξίσου αρεστό με τον Frank Frazetta. Τα έργα του Kelly εστίαζαν θεματολογικά στους κόσμους της λογοτεχνίας του φανταστικού και των μύθων. Έντονα χρώματα (πολύ πιο έντονα από εκείνα του Frazetta) με μαγευτικούς συνδυασμούς, αδρές γραμμές, μορφές με κάπως μανιεριστικό ύφος και πληθωρικές συναισθηματικές εξάρσεις παγωμένες σε στιγμές κορυφώσεων. 

 Αυτή ήταν η μαγική συνταγή του ζωγράφου Ken Kelly.

Από την δεκαετία του 1970 ο Kelly ζωγράφιζε για περιοδικά όπως τα Castle of Frankenstein, Creepy και Eerie. Την ίδια εποχή έγινε παγκοσμίως γνωστός ως δημιουργός των εξωφύλλων για τους δίσκους «Destroyer» και «Love Gun» των Kiss και «Rising» των Rainbow. Ακολούθησε η μακρά συνεργασία με τους Manowar στα εξώφυλλα των albums «Fighting the World», «Kings of Metal», «The Triumph of Steel», « Louder than Hell», «Gods of War» και «The Lord of Steel». Ο Kelly ήταν δημιουργός και των εξωφύλλων για τα albums «Space Invader» του Ace Frehley, «Shadow Rising» των Stormburner και «Volume» των The Vindicated.

Το 1995 το video game «Witchaven» κυκλοφόρησε έχοντας ως εξώφυλλο πίνακα του Kelly. Έργο του Kelly είχε και το εξώφυλλο του roleplaying game «Robert E. Howard’s Conan: Adventures in an Age Undreamed Of», το οποίο κυκλοφόρησε το 2016. Επίσης ο Kelly είχε ζωγραφίσει τα εξώφυλλα των επιτραπέζιων παιχνιδιών «Micronauts» και «Roboskull MKII».

Ανάμεσα στις θεματικές των έργων του Kelly συγκαταλέγονται γνωστοί ήρωες της λογοτεχνίας του φανταστικού. Κόναν, Ταρζάν και πολλοί ακόμη χάρτινοι ήρωες διακόσμησαν εφηβικά δωμάτια σε εκτυπωμένους πίνακες του εκλιπόντος ζωγράφου. Η τέχνη του Kelly θα αποτελεί για πάντα μια από τις πολύτιμες ψηφίδες του καμβά των αισθητικών προτάσεων στις οποίες εστιάζουμε οι νεορομαντικοί των καιρών μας. 

 

Αναδημοσίευση από την σελίδα της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ

Μοιραστείτε