ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήUncategorizedΣτις 28 Νοεμβρίου η νέα μουσική εκδήλωση του συνόλου Πολύτροπον του Παναγιώτη Ανδριόπουλου

Στις 28 Νοεμβρίου η νέα μουσική εκδήλωση του συνόλου Πολύτροπον του Παναγιώτη Ανδριόπουλου

Το Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον με υπεύθυνο τον Πατρινής καταγωγής μουσικολόγο, καθηγητή θεολόγο και ιεροψάλτη Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο παρουσιάζει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ, στον χώρο τέχνης AN ART ARTISTRY (Μονής Αστερίου 4, Πλάκα), τη νέα παραγωγή του με τίτλο: «Έμφυλες Ταυτότητες – ΘΗΛΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙ».

Πρόκειται για Συναξάρια Αγίων γυναικών που μόνασαν σε ανδρικά μοναστήρια. Θα ακουστούν επιλεγμένοι βίοι των Αγίων αυτών γυναικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας –που ασκήτεψαν με έναν εντελώς παράδοξο τρόπο– όπως καταγράφονται από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη στον περίφημο Συναξαριστή του.

Ανάμεσα σ’ αυτές τις μονάστριες που ασκήτεψαν ως άνδρες είναι οι Αγίες: Ευγενία της Ρώμης, Αθανασία της Αντιοχείας, Απολλιναρία η Συγκλητική, Μαρία-Μαρίνος, Πελαγία της Αντιοχείας, Θεοδώρα της Αλεξανδρείας, Ματρώνα της Πέργης, Αναστασία η Πατρικία, Δοσιθέα του Κιέβου κ.ά.

Η αφήγηση εναλλάσσεται ή συμπλέκεται με μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα, Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τραγούδια και συνθέσεις των: Κωνσταντίας Γουρζή, Δημήτρη Μηνακάκη, Γιώργου Χατζημιχελάκη, Vyacheslav Vladimirovich Kuznetsov, Victor Copytsko, Genadij Ermachenkov.

Επίσης, θα ακουστεί ένα ποίημα του π. Παναγιώτη Καποδίστρια, γραμμένο ειδικά για την εκδήλωση.

Ερμηνεύουν οι:

– Αγγελίνα Τκάτσεβα, τσίμπελ

– Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι

– Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, τραγούδι – αφήγηση

Artwork: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας.

Μοιραστείτε