ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΠαρουσίαση του νέου δίσκου της «Δαιμόνιας Νύμφης» στο Dark Sun την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Παρουσίαση του νέου δίσκου της «Δαιμόνιας Νύμφης» στο Dark Sun την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Του Γιώργου Πισσαλίδη

Αυτήν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, το Dark Sun (Θηβών 42, Περιστέρι) παρουσιάζει για πρώτη φορά την επανέκδοση του δίσκου Psychostasia του συγκροτήματος «Δαιμόνια Νυμφη» με 3 επιπλέον τραγούδια.

Ποιοι είναι οι «Δαιμόνια Νύμφη»

Οι Δαιμόνια Νύμφη δημιουργήθηκαν το 1994 από τον Σπύρο Γιασαφάκη και την Εύη Στεργίου. Τέσσερα χρόνια μετά τη δημιουργία τους, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Ο Βακχικός Χορός των Νυμφών», με μελοποιήσεις Ορφικών Ύμνων.

Το 1999 συναντούν τον Νικόλαο Μπρας, έναν κατασκευαστή οργάνων που ήδη από το 1980 ασχολούνταν με την κατασκευή αρχαιοελληνικών οργάνων, όπως η λύρα, ο βάρβιτος, η αρχαία κιθάρακαι άλλα. Συνεργάζονται μαζί του και εμφανίζονται για πρώτη φορά ζωντανά στο Αναγεννησιακό φεστιβάλ Ρεθύμνου και αλλού.

Ταυτόχρονα κυκλοφορούν το mini-CD demo “Τυρβασία” στο οποίο μελοποιούν Ομηρικούς δίσκους.

Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2002, το συγκρότημα κάνει ένα μεγάλο βήμα στην πορεία του. Υπογράφουν συμβόλαιο με την γαλλική εταιρεία Prikosnovenie και κυκλοφορούν τον ομώνυμο δίσκο τους. Στο δίσκο συμμετέχει σε ένα τραγούδι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στα φωνητικά, ενώ χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά οι αντιγραφές των αρχαιοελληνικών οργάνων του Νικολάου Μπρας.

Δύο μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο, το συγκρότημα σε συνεργασία με την Αυστραλή Λουίζα Τζον Κρολ, τον Ιταλό Φραντσέσκο Μπαντσίνι (μέλος των Αtaraxia και των Gore) και τους Γάλλους Lys κυκλοφορεί το δίσκο Love Sessions.

Όμως όπως δήλωσαν σε συνέντευξη τους στον υπογράφοντα για λογαριασμό της «Ελληνικής Αγωγής» οι ίδιοι δεν θεωρούσαν ότι γράφουν αρχαία ελληνική μουσική, ούτε θα χαρακτήριζαν την μουσική τους neofolk. Σήμερα δε στην επίσημη ιστοσελίδα τους αυτοπροσδιορίζονται ως ethereal world music συγκρότημα.

Άλλοι μουσικοί με τους οποίους οι Δαιμονία Νύμφη έχουν συνεργαστεί είναι ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) η Αναστασία Έδεν (Eξ Άβατoν), η Φένια Παπαδόδημα (Eleusis) ,ο Άλφα Π. (Στέρεο Νόβα), ο Peter Ulrich (Dead Can Dance) η Dessislava Stefanova (London Bulgarian Choir) ),οι Γάλλοι Von Magnet ,οι Γερμανοί Beefcake ,το αγγλικό σχήμα Seventh Harmonic, και οι Arkane. Έχουν γράψει μουσική για αρκετά  ντοκυμανταίρ μεταξύ των οποίων και το Αγγλικό «Treasures of Athens and Olympia» για το Channel 5 του Λονδίνου.

Πέρα από τα δύο μέλη του συγκροτήματος, στις ζωντανές εμφανίσεις τους την εκτέλεση συμπληρώνουν οι Μαρία Στεργίου (αδελφή της Εύης Στεργίου), Χρήστος Κουκάρας, Δάφνη Κοτσιάνη και Βαγγέλης Πασχαλίδης.

Πότε

Η εκδήλωση ξεκινά στις 00:00 τα μεσάνυκτα και θα ακολουθήσει ένα πάρτυ με μουσικές ethereal, neoclassical  και Νeopagan folk darkwave / γκόθικ μουσικές.

Μοιραστείτε