ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣO Toμ Χανκς και ο θρυλος των πολεμικών ταινιών Ντέηλ Νταη φτιάχνουν καινούργια ταινία για την Απόβαση της Νορμανδίας

O Toμ Χανκς και ο θρυλος των πολεμικών ταινιών Ντέηλ Νταη φτιάχνουν καινούργια ταινία για την Απόβαση της Νορμανδίας

του Jack Knight

Ο Τόμ Χάνκς ως Διευθυντής Παραγωγής ένωσε τις δυνάμεις του με τον θρύλο των πολεμικών ταινιών Ντέιλ Ντάι για το «No Better Place To Die» (Κανένα καλύτερο μέρος για να πεθάνεις), ένα φίλμ το οποίο θα περιγράφει λεπτομερώς την επίθεση απο τον αέρα κατά την απόβαση στη Νορμανδία με τον ίδιο ρεαλιστικό τρόπο όπως έκανε η ταινία «Η Διάσωση Του Στρατιώτη Ράιαν» για τις αποβάσεις στην παραλία της Νορμανδίας.   

Ο Ντάι και ο Χάνκς δούλεψαν μαζί πάνω σε αυτό το έπος και θα αντικατοπτρίσουν αυτές τις δραματικές σκηνές με τo καινούργιo τους έργο το οποίο εστιάζεται στους αλεξιπτωτιστές και στο πεζικό που μεταφέρθηκε με ανεμόπτερα, οι οποίοι  προηγήθηκαν της επίθεσης στο έδαφος. Ο βετεράνος ηθοποιός προορίζεται επίσης να αναλάβει και κάποιο ρόλο στην ταινία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον Ντέιλ πάνω σε αυτό το έργο» είπε ο Χάνκς. «Είναι μια σημαντική ιστορία που χρειάζεται να ειπωθεί καθώς πλησιάζουμε την 75η Επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.»

Ο Ντάι θα σκηνοθετήσει με βάση του σεναρίου που έγραψε ο ίδιος το οποίο αφηγείται την ιστορία μια μικρής ομάδας αλεξιπτωτιστών που κατέλαβαν και κράτησαν μιας κρίσιμης σημασίας γέφυρα και έναν παρακείμενο δρόμο για να αποτρέψουν τις Γερμανικές δυνάμεις απο το να αντιεπιτεθούν στις παραλίες όπου γινόταν η απόβαση.

Σκηνή από την ταινία που θα βγει του χρόνου

Έχει αποκαλεστεί ως μία από τις πιo αιματηρές μάχες πεζικού στην μοντέρνα ιστορία και πολλοί εμπειρογνώμονες έχουν ισχυριστεί ότι η υπεράσπιση της γέφυρας Λα Φιερ  για τρείς κρίσιμες μέρες στις αρχές του Ιουνίου το 1944 έσωσε τις συμμαχικές δυνάμεις που ερχόντουσαν από την θάλασσα τον αφανισμό. Οι αλεξιπτωτιστές που κράτησαν αυτό το σημαντικό πέρασμα μέσα απο το ποτάμι ενισχύθηκαν απο το πεζικό των ανεμόπτερων και ο Ντάιερ λέει οτι θα εξερευνήσει διεξοδικά αυτό τον μοναδικό –και συχνά θανάσιμο- τρόπο μεταφοράς στρατιωτών σε μάχη.

«Είναι μια πολύ σημαντική και δραματική ιστορία για την οποία πάντα αναρωτιόμουν γιατί κανείς δεν την έχει κάνει ταινία,» είπε ο Ντάι. « Είναι μια συναρπαστική εικόνα που μας εμπνέει βλέποντας το πώς οι  Αμερικάνοι στρατιώτες- τότε και τώρα- μπορούν να υπερκεράσουν τις πιθανότητες με κότσια και αποφασιστικότητα».

Ο Ντάι έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει όσους περισότερους αληθινούς βετεράνους είναι δυνατό πίσω και μπροστά από τις κάμερες του No Better Place to Die. Η ταινία είναι στο στάδιο της παραγωγής και προορίζεται η κυκλοφορία της να συμπέσει με την 75η  Επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 2019.

Σκηνή από την αληθινή μάχη της Γέφυρας Λα Φεριε τον Ιούνιο του 1944

Ο Ντάι και ο Χάνκς έχουν μια μακροχρόνια προσωπική και δημιουργική σχέση , η οποία χρονολογείται απο το Φόρεστ Γκάμπ το 1994. Έχουν αξιομνημόνευτα  δουλέψει μαζί πάνω σε αρκετά άλλες ταινίες και προγράμματα τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένων την «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» , Βand of Brothers (ε,τ. «Στην Πρώτη Γραμμή»), «The Pacific  και «Η Περίπτωση Του Λάρρυ Κράουν.»

Ο Ντάι, πέρα απο τις ταινίες που έχει κάνει είναι συγγραφέας 12 μυθιστορημάτων με πιό πρόσφατο το «The Yellow Birds» ( Τα κίτρινα Πουλιά). Έχει υπάρξει στρατιωτικός σύμβουλος, ηθοποιός και δεύτερος σκηνοθέτης σε πάνω από 50 ταινίες, αναμεσά τους το «Πλατούν» και το « Αλέξανδρος» του Όλιβερ Στόουν , την  «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» του Τέρενς Μάλικ, το «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» και το «JFK» του Στόουν πάλι, το «Tigerland: Ετοιμασία Πολέμου» του Τζόελ Σουμάχερ και το «Ο Τελευταίος Των Μοΐκανών» του Μάικ Μάν.

Επιπρόσθετοι παραγωγοί στο « No Better Place to Die» είναι η Μπόνι Χλίνομαζ, Λάρι Τερένζι, Σκότ Λίβαΐ και ο Τράβις Γουέιντ. Όλοι τους είναι είτε βετεράνοι πολέμου ή συγγενείς  βετεράνων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η CAA και η Gersh θα αναλάβουν την χρηματοδότηση της ταινίας και θα αντιπροσωπεύσουν  τα δικαιώματα διανομήν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: warhistoryonline.com

Μοιραστείτε