ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 March, 2023
ΚεντρικήΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΤο καστ των “Αναλώσιμων 4” έρχεται στην Θεσσαλονίκη για γυρίσματα, χωρίς όμως τον Σταλλόνε ως σκηνοθέτη ή κεντρικό ήρωα

Το καστ των “Αναλώσιμων 4” έρχεται στην Θεσσαλονίκη για γυρίσματα, χωρίς όμως τον Σταλλόνε ως σκηνοθέτη ή κεντρικό ήρωα

Του Τάσου Κοκκινίδη για το Greek Reporter 

H Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος ετοιμάζεται να υποδεχθεί πολλούς αστέρες του Χόλλυγουντ που θα αφιχθούν τον Νοέμβριο για να γυρίσουν σκηνές από την ταινία “Αναλώσιμοι 4”. 

Ο Τζέησον Στέηθαμ, ο Ντολφ Λούντγκρεν, η Μέγκαν Φοξ, ο ράπερ “50 Cent” , Ο Τόνυ Τζάα και ο Άντυ Γκαρσία θα είναι μερικοί από τους αστέρες που θα συμμετέχουν στα γυρίσματα στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η πιθανότητα να έρθει και ο Συλβέστερ Σταλόνε, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η πρώτη ταινία του “φραντσάζινγκ” έκανε την εμφάνιση της το 2010 και το δευτερο το 2012, με την σειρά των ταινιών να κάνει 804 εκατομμύρια δολλάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Ο Σταλλόνε ξεκίνησε το “φραντσάιζ” των “Αναλώσιμων ” το 2010, με την πρωτη ταινία στην σειρά, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε. Μια ωδή στις ταινίες δράσης που ο θρυλικός ηθοποιός γύρισε στην δεκαετίες του ‘80 και ‘90, οι “Αναλώσιμοι” ένωσαν μια πλειάδα από ηθοποιούς των ταινιών δράσης για να παίξουν μαζί ως μια ομάδα μισθοφόρων που πολεμούν ένα κοινό εχθρό. 

Ο Τζέησον Στέηθαμ και ο Συλβέστερ Σταλλόνε στην πρώτη ταινίας της σειράς των “Αναλώσιμων”

Τα “σέκουελς” που ακολούθησαν συνέχιζαν να καλούν νέους ηθοποιούς από το είδος, συμπεριλαμβανομένων αστέρων, όπως ο Ντολφ Λούντγκρεν, ο Χάρρισον Φόρντ, ο Ζαν Κλώντ Βαντάμ, ο Γουέσλεϋ Σνάιπς, ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο Μίκυ Ρουρκ, ο Μπρους Γουίλλις, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο  Μπρους Γουίλις και πολλοί άλλοι. 

Η τελευταία ταινία, το “Αναλώσιμοι 3” του 2014, ήταν λίγο απογοητευτική καθότι θέλησε να κερδίσει το κοινό άνω των 13 ετών και αναζήτησε να γεμίσει το καστ με νέα, φρέσκα πρόσωπα παρά τα παλαιότερα, πιο δοκιμασμένα, το οποίο σήμαινε ότι έχασε μια μερίδα της αγοράς, πράγνα που την έκανε την λιγότερο επιτυχημένη ταινία του φραντσάιζινγκ μέχρι τώρα.   

O Σταλλόνε αναλαμβάνει μικρότερο ρόλο στο “Αναλώσιμοι 4” 

Το γύρισμα του τέταρτου φιλμ της σειράς επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και το “κάστινγκ” κατέληξε γρήγορα με τους Σταλλόνε, Στάθαμ, Λούντγκρεν και Ράντυ Κουτούρ να επιστρέφουν και τους Μέγκαν Φόξ, Άντυ Γκαρσία, Τόνυ Τζάα και 50 Cent να αποτελούν τα καινούργια πρόσωπα της ομάδος.

Το νέο φιλμ προκειται να σκηνοθετηθεί από τον πρώην κασκαντέρ Σκωτ Βω, του οποίου οι προηγούμενες ταινίες συμπεριλαμβάνουν τα “Πράξη Ανδρείας” (Act of Valor) και Need For Speed. Ο Σταλλόνε φαίνεται να αναλαμβάνει λιγότερο σημαντικό ρόλο στο δημιουργικό πεδίο, εμφανιζόμενος απλώς ως ηθοποιός και χωρίς να ασχοληθεί με την παραγωγή η το σενάριο, όπως έκανε στις τρείς τελευταίες ταινίες. 

Ο Σταλλόνε ως σκηνοθέτης των πρωτων ταινιών της σειράς

Δεν υπάρχει επίσημη σύνοψη της πλοκής της ταινίας, αλλά ο Τζέησον Κωνσταντίν της Lionsgate περιέγραψε το φιλμ ως μια ταινία δράσης δίχως όρια που θα ανεβάσει ψηλά τον πήχυ και θα είναι η μεγαλύτερη και  σκληρότερη περιπέτεια από όσες έχουν γίνει.”

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter: “Η υπόθεση θα επικεντρώνει για μια ακόμη φορά σε μια ομάδα βετεράνων μισθοφόρων. Και ενώ οι πρώτες ταινίες που γυρίσθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2010 είχαν ως τον Σταλλόνε ως το επίκεντρο, πηγές λένε ότι σε αυτην την καινούργια ταινία, ο Στάθαμ θα κρατά τον κεντρικό ρόλο, ενώ η Φόξ θα είναι η πρωταγωνίστρια.”

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος έχει γίνει επίκεντρο για γυρίσματα παραγωγών του Χόλλυγουντ. Τον Ιούλιο, ο Αντόνιο Μπαντέρας και η Κέητ Μπόσγουορθ ήταν μόνο δύο από τους διάσημους ηθοποιούς που έκαναν γυρίσματα για μια ταινία πολλών αστέρων – της οποίας το όνομα ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Μοιραστείτε