ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
29 November, 2022
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ2ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου “ΑΝΩ” στην Συρο

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου “ΑΝΩ” στην Συρο

Το 2ο Φεστιβάλ  Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» θα διεξαχθεί φέτος από τις 20 έως τις 26 Αυγούστου 2018 στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

20 Αυγούστου – «Μουσική Αναγέννηση»
Συναυλία φωνητικής μουσικής από την περίοδο της Αναγέννησης. Ερμηνεύει το φωνητικό κουαρτέτο Vox Sinceris, a capella (χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων) και με συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου.
Αφροδίτη Φύκαρη, σοπράνο
Μάνια Ευαγγελίου, άλτο
Νίκος Ανδρεαδάκης, τενόρος
Ηλίας Καπάνταης, μπάσος
Χρήστος Παρασκευόπουλος, εκκλησιαστικό όργανο – διεύθυνση

Χρήστος Παρασκευόπουλος

22 Αυγούστου – «Από τον Αυλό στο Όργανο»
Συναυλία με έργα για φλάουτο (μουσικό όργανο με έναν αυλό) και για εκκλησιαστικό όργανο (μουσικό πολύαυλο όργανο, απόγονο μουσικών οργάνων με έναν αυλό). Θα ερμηνευθούν έργα από όλες τις εποχές της μουσικής ιστορίας. Ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες:
Ευάγγελος Κοκκόρης, φλάουτο (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείου Φίλιππος Νάκας) Ελένη Κεβεντσίδου, εκκλησιαστικό όργανο (καθηγήτρια εκκλησιαστικού οργάνου στη Μεγάλη Βρετανία και σολίστ διεθνούς φήμης)

Ελένη Κεβεντσίδου

24 Αυγούστου –-«Από την Αναγέννηση στον 21ο αιώνα»
Θρησκευτική Χορωδιακή Μουσική
Η Χορωδία Musica Sacra, εξειδικευμένη στο χώρο της θρησκευτικής πολυφωνικής μουσικής, θα ερμηνεύσει έργα όλων των μουσικών εποχών με τη συνοδεία του εκκλησιαστικού οργάνου.
Χορωδία Musica Sacra. Στράτος Γκιουλμπάνογλου, εκκλησιαστικό όργανο Χρήστος Παρασκευόπουλος, διεύθυνση.

Musica Sacra

26 Αυγούστου -«Ρεσιτάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου»
Ο διάσημος Πολωνός οργανίστας Michał Markuszewski, ερμηνεύει στο εκκλησιαστικό όργανο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου, έργα για σόλο εκκλησιαστικό όργανο από γνωστούς Πολωνούς και άλλους Ευρωπαίους συνθέτες.

Michał Markuszewski,

Παράλληλες εκδηλώσεις

Διαλέξεις:
Η επιτυχία των διαλέξεων της πρώτης χρονιάς του Φεστιβάλ απέδειξε τον ιδιαίτερα σημαντικό επιμορφωτικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Οι διαλέξεις αποτελούν πλέον ένα αναπόσπαστο και αναμφίβολα, ένα εξίσου ενδιαφέρον για το κοινό κομμάτι του. Στις διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά πριν από τις συναυλίες του Φεστιβάλ, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές ιδιαίτερα γνωστοί στον ελληνικό χώρο μουσικοκριτικοί και δημοσιογράφοι της κλασσικής μουσικής.

Ξεναγήσεις:
Τις ημέρες των συναυλιών, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο εκκλησιαστικό όργανο από τον Γιάννη Ρούσσο, οργανίστα του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, ενώ «Οι μικροί ξεναγοί της Άνω Σύρου» θα προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις στο μεσαιωνικό οικισμό του νησιού.

Μοιραστείτε