Εγκαινιάζεται στις 16 Ιανουαρίου (ώρα 19.00) στο T.A.F./ the Art Foundation η ατομική έκθεση της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη με 25 ακουαρέλες εμπνευσμένες από την Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Είναι ο πυρήνας για να ξετυλιχθεί μια παράλληλη αφήγηση με γενικό τίτλο «Το πνεύμα του ’60. Περιήγηση σε έναν κόσμο που έφερε το αύριο»(συνοδευτική έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας, έκθεση τεκμηρίων και αναμνηστικών, ομιλίες) γύρω από το ύφος, την αισθητική και το πνεύμα της μεταβολής στο αστικό τοπίο και τις κοινωνικές συνθήκες πριν από μισό και πλέον αιώνα.

Το εκθεσιακό πρότζεκτ «Το πνεύμα του ’60. Περιήγηση σε έναν κόσμο που έφερε το αύριο» γίνεται με επιμέλεια του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου. Η όλη ιδέα στηρίζεται και εμπνέεται από τη νέα παραγωγή έργων της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, η οποία προχωράει την έρευνά της στο αστικό τοπίο και τη συλλογική μνήμη σε μια κρίσιμη για την Αθήνα περίοδο.

Τα έργα της, με υπαινικτικά νοσταλγικό χαρακτήρα, ανακαλούν το πέρασμα από τον παλιό στον νέο κόσμο. Η Άρτεμη Χατζηγιαννάκη, με δεινή σχεδιαστική ικανότητα και έμφαση σε μια ιδιαίτερη χρωματική γκάμα, ανασυστήνει θραύσματα του αθηναϊκού παρελθόντος με ένα τρόπο συσπειρωτικό και απελευθερωτικό.

Η έκθεση συνοδεύεται από έκθεση φωτογραφίας συγχρόνων φωτογράφων, με θέματα που παραπέμπουν στο ύφος και την αισθητική του ’60. Συμμετέχουν οι: Γιώργος Θάνος, Γιώργος Καζάζης, Παναγιώτης Παναγάκης, Τάσος Σαλτερής, Ηλίας Τσαουσάκης, Τάσος Χαλκιόπουλος.

Ειδική ενότητα περιλαμβάνει φυσικά τεκμήρια από τη δεκαετία του ’60 (περιοδικά, παιχνίδια, αντικείμενα διακοσμητικά και καθημερινής φύσης κ.ά.) ενώ θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις με ομιλίες/παρουσιάσεις με θέματα από την Αθήνα του ’60 και τον προβληματισμό που γεννά η σύγχρονη θεώρησή της.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν:

Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ώρα 17.30
Ομιλία Μαρίας Καλτσά

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ώρα 17.30
Ομιλία Θανάση Γιοχάλα

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα 17.30
Ομιλία Νίκου Βατόπουλου

Κυκλοφορεί κατάλογος με τα έργα της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη και κείμενα των Ζωής Βαΐου – Θανάση Γιοχάλα, Νίκου Βατόπουλου, Μαρίας Καλτσά, Γιώργου Καζάζη, Ηλία Καφάογλου και Άρτεμης Χατζηγιαννάκη