ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΠέθανε σε ηλικία 67 ετών, ο Ντέηβιντ Κάσσιντυ

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, ο Ντέηβιντ Κάσσιντυ

του Γιώργου Πισσαλίδη

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών από άνια, ο ποπ τραγουδιστής και εφηβικό σύμβολο της δεκαετίες του 70, Ντέηβιντ Κάσσιντυ.

Γεννήθηκε το 1950 στην Νεα Υόρκη και υπήρξε γιος των ηθοποιών Τζακ Κάσσιντυ και Έβελυν Γουάρντ. Ξεκίνησε την ακριέρα του στην “Οικογένεια Πέρδικα” (The Partridge Family) όπου έπαιζε τον ρόλο του Κήθ Πάτριτζ με την αληθινή του  μητριά Σίρλευ Τζόουνς στον κεντρικό ρόλο μιας χήρας που με  τα πέντε παιδιά της δίνει συναυλίες σε όλη την χώρα. Σε μια περίοδο (1970-1974) , κατά την οποία η Αμερική καιγόταν από φοιτητικές ταραχές, η “Οικογένεια Πέρδικα” αποτελούσε μια παραδοσιακή διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Έχοντας μια αθωότητα στο σήριαλ, η εμφάνιση του όμορφου Κάσσιντυ δημιουργούσε υστερία ανάμεσα στις έφηβες, την λεγόμενη “Κασσιντυμανία”. Μάλιστα το φαν κλάμπ του Κάσσιντυ ήταν μεγαλύτερο από τα φαν κλαμπ των “Μπητλς” και του “Ελβις” μαζί. Το I Think I Love You με τους “Παρτριτζ Φάιλυ” πήγε στο Νο1  και η φανταστική οικογένεια ήταν υποψήφια για Γκράμμυ Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη. Με όλη αυτήν την δημοτικότητα,ο Κάσσιντυ αποφάσισε να ακολουθήσει παράλληλα και σόλο καριέρα.

Όμως εκεί που ο ίδιος ήθελε να είναι ένας αξιοσέβαστος ροκ τραγουδιστής , η εταιρία του τον προώθησε στον κόσμο των εφηβικών ειδώλων, ταμπέλα που σιχαινόταν μέχρι πολύ αργά στην καριέρα του. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να διαλύσει αυτήν την εικόνα, εμφανίσθηκε γυμνός στο εξώφυλλο του ροκ περιοδικού “Ρόλλινγκ Στόουν” και μιλούσε για τα προβλήματα του με τα ναρκωτικά.

Επίσης η επιλογή του ρεπερτορίου τον ξεχώριζε από άλλους, όπως οι Όσμοντς και οι “Μπαίη Σίτυ Ρόλλερς”.  Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του τα Cherish, How Can I Be Sure (διασκευές σε τραγουδια των ασσοσιέσιον και Γιανγκ Ράσκαλς ) Rock Me Baby, Day Dreamer, The Puppy Song του Χάρρυ Νίλσον και το I  Write the Songs, πολύ πριν το τραγούδι ταυτιστεί με τον Μπάρυ Μανίλοου. Ενώ συνεργάσθηκε και με τους Μπητς Μπόυς στο άλμπουμ του Home Is Where The Heart Is, ενω΄ο Μπράιαν Τζόουνς συν-εγραψε το Cruise to Harlem.

Στην δεκαετία του 80 ο Κάσσιντυ θα δήλωνε χρεοκωπημένος παρόλο που πληρωνόταν με υψηλά μεροκάματα. Με την νεολαία να στρέφεται σε άλλα είδωλα., ο Κάσσιντυ θα στρεφόταν στην ηθοποιία και θα έπαιζε ως νατικαταστάτης του Ντόνυ Όσμοντ στο μιούζικαλ του Άντριου Λόυντ Βέμπερ “Joseph and the Amazing Technicolor Raincoat και στους Blood Brothers. To 1988, o Tζωρτζ Μάικλ , ο οποίος πάντα δήλωνε την επίδραση του Ντέηβιντ Κάσσιντυ στην μουσική του πορεία έκανε φωνητικά στο The Last Kiss και στο άλμπουμ της επιστροφής Romance του 1985.

Από την  δεκαετία του 90 και μετά, επωφελούμενος από την νοσταλγία του καναλιού VHS 1, άρχισε να έχει ξανά επιτυχία και ίσως μεγαλύτερη από ποτέ, παίζοντας συχνά στα καζίνα και τα ξενοδοχεία του Λας Βέγκας.

Μοιραστείτε