ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
19 March, 2024
ΚεντρικήΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΗ Ρωσσία ετοιμάζεται να εορτάσει την 100η επετειο από την γέννηση του Αλεξάντρ Σολζενίτσυν

Η Ρωσσία ετοιμάζεται να εορτάσει την 100η επετειο από την γέννηση του Αλεξάντρ Σολζενίτσυν

H Ρωσσία θα γιορτάσει την 100η επέτειο από την γέννηση του μεγάλου Ρώσσου συγγραφέα Αλεξάντρ Σολζενίτσυν το 2018.
Το πρόγραμμα των εορτασμών θα συμπεριλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις. Ο Σέργκεϊ Πρικόντκο , αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις σκοπεύουν να διευκολύνουν την έρευνα και την προώθηση των έργων του μεγάλου Νομπελίστα. Οι εκδηλώσεις θα στοχεύουν ειδικά στην Ρωσσική νεολαία,
αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων “Τας”.

Σχεδόν το 50% των σχεδιασμένων εκδηλώσεων θα γίνουν στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, με τις υπολοιπες να λάβουν χώρα σε άλλες περιοχές της Ρωσσίας. Σχέδον κάθε καλλιεργημένο άτομο στον κόσμο ξέρει τα γραπτά του Σολζενίτσυν.

“Τα βιβλία και η προσωπικότητα του δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο “ειπε ο Σέργκεί Πρίνκόντο, πρσθέτωντας ότι οι εκδηλώσεις θα πρέπει να μείνουν στην μνήμη του κόσμου.

Οι ετοιμασίες για την επέτειο της γεννήσεως του μεγάλου συγγραφέα ξεκίνησαν από πέρυσι. Οι σημαντικότερες σχετικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνουν την έγερση ενός μνημείο αφιερωμένου στον Σολζενίτσυν στην Μόσχα, το άνοιγμα ενός μουσείου στο διαμέρισμα του μαζί με το παρακλάδι του Μουσείου Ρυάζαν, καθώς και η επιλογή και η κυκλοφορία μιας νέας σχολισμένης έκδοσης του”Αρχιπέλαγους Γκουλάνγκ”.

Το Μουσείο Αλεξάντρ Σολζενίτσυν στην γενέτειρα του Κισλόβντοσκ

Υπάρχουν επίσης σχέδια για εκθέσεις, φεστιβάλ καθώς και για επιστημονικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Φέτος, ένα μουσείο αφιερωμένο στον Αλεξάντρ Σολζενίτσυν άνοιξε στο Κισλόβοντσκ, την γενέτειρα του. Όπως αναφέρθηκε από την Υπηρεσία Ειδήσεων του Russiky MIr Foundatioν, ήταν το πρώτο μουσείο στον κοσμο, που είναι αφιερωμένο στην ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα. Επίσημα είναι μέρος του Κρατικού Μουσείου Λογοτεχνίας Το ίδρυμα ιδρύθηκε σε μια μανσιόν στο Κισλοβοντσκ, στο οποίο διέμενε συχνά ο Ρώσος Νομπελίστας.

Σύμφωνα με την χήρα του, Ναταλία Σολζενίτσυνα, το μουσείο όχι μόνο θα βοηθήσει τον κόσμο να μελετήσει την λογοτεχνική του κληρονομιά, αλλά θα συνεισφέρει επίσης στην ηθική ανατροφή της νεολαίας στο Κισλοβιντσκ και γενικότερα του Βόρειου Καυκάσου.

Πηγή: russkiymir.ru

Μοιραστείτε