ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
14 July, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΞεκινάει το 3o Φεστιβάλ Fantasmagoria στην Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει το 3o Φεστιβάλ Fantasmagoria στην Θεσσαλονίκη

Το φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα ποιοτικότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας. Είναι μια διοργάνωση που αφορά και προβάλει τη δημιουργικότητα μέσω των τεχνών, την πρωτοτυπία, τη σημαντικότητα της φαντασίας για την ατομική και κοινωνική ισορροπία.

Πάνω από 200 παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, σεμινάρια, live διαγωνισμοί, έκθεση βιβλίων και προϊόντων, θέατρο, συναυλίες, cosplay, workshops, stand up comedy, επιτραπέζια παιχνίδια, comics, videogames, μουσική, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια μουσικών οργάνων και συγγραφής, κινηματογραφικές προβολές, περιφερόμενα δρώμενα και πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες, λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του διημέρου, τόσο στο τμήμα ενηλίκων, όσο και στο παιδικό, το οποίο είναι και το μοναδικό παιδικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, χωρίς στοιχεία εμπορικότητας.

Είναι ένα φεστιβάλ με αναγνώριση σε όλη την επικράτεια και με μια θέση στη λίστα με τα επίσημα, καλλιτεχνικά φεστιβάλ της Ευρώπης, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί καμάρι όλων των ανθρώπων με καλλιτεχνική και κοινωνική ευαισθησία, που ζούμε σ΄αυτόν τον τόπο.

Το φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα ποιοτικότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας. Είναι μια διοργάνωση που αφορά και προβάλει τη δημιουργικότητα μέσω των τεχνών, την πρωτοτυπία, τη σημαντικότητα της φαντασίας για την ατομική και κοινωνική ισορροπία.

Φέτος, μεγαλύτερο και πιο φαντασμαγορικό από ποτέ, ανοίγει τις πύλες του στις 6-7 Απριλίου, στο καθιερωμένο του σπίτι το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ένας μαγικός κόσμος φτιαγμένος από παρελθόν, παρόν και μέλλον περιμένει μικρούς και μεγάλους για να τους ταξιδέψει στο φανταστικό, στο παραμυθένιο, στο απίθανο που γίνεται πιθανό.. Ενημερωθείτε για τους συμμετέχοντες, το πρόγραμμα, τους διαγωνισμούς και τις δράσεις από την επίσημη ιστοσελίδα του Fantasmagoria  http//fantasyfest.gr , αλλά και από τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Το πρόγραμμα

Οι σελίδες του προγράμματος, αναλυτικά, ανά σκηνή/αίθουσα και ώρα:

http://fantasyfest.gr/to-programma/saturday-6-april-2019/
http://fantasyfest.gr/to-programma/sunday-7-april-2019/

Η είσοδος είναι ελεύθερη, σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο φιλανθρωπικός σκοπός του φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria συνεχίζει τη φιλανθρωπική του δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το Fantasmagoria 2019 στηρίζει έμπρακτα, με περηφάνια και συγκίνηση, τον Οργανισμό “Nina Service Dogs (Νίνα Σκύλοι Βοηθοί)“, που υποστηρίζει λειτουργικά μέσω των σκύλων βοηθών άτομα με ορατές και αόρατες αναπηρίες. Στο παρελθόν, το Φεστιβάλ Φαντασίας  Fantasmagoria έχει στηρίξει το “Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Καταφύγιο Γυναίκας” (2017) και το “Ράφι της Αγάπης” (2018).

Ειδική θεματική Fantasmagoria 2019- το φανταστικό στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά

Φαντάσου…

Μοιραστείτε