ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 April, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΠάτρα: Συναυλία προς τιμή του σπουδαίου Χρήστου Τσιαμούλη

Πάτρα: Συναυλία προς τιμή του σπουδαίου Χρήστου Τσιαμούλη

Μεγάλη συναυλία ετοιμάζει η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, προκειμένου να τιμήσει τον σπουδαίο και καταξιωμένο συνθέτη της παράδοσης, Χρήστο Τσιαμούλη και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Royal», το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 8 το βράδυ (ακριβώς).

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ “ΗΛΙΟΔΩΡΙΑ” του Οργανισμού, με τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου, παρουσιάζει την «Εαρινή Συναυλία» με τον Χρήστο Τσιαμούλη. Μια μουσική παράσταση μέσα στην ομορφιά της Άνοιξης και με τους απόηχους της Μεγάλης Εβδομάδας που πέρασε, γεμάτη με μουσικές και τραγούδια, που κινούνται ανάμεσα στην παράδοση και το έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.

Θα παρουσιαστούν συνθέσεις σε στίχους: Μοναχού Μωϋσέως, Μοναχού Καιδάριου Λαπόντες, Θωμά Κοροβίνη, Άγγελου Καλογερόπουλου, Νίκου Γκάτσου, Αγίου Ιωσήφ Ησυχαστή, Ματίνας Τσιγκούνη, Ελένης Περινού, Πρόδρομου Κοσμίδη και Χρήστου Τσιαμούλη.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν τα τμήματα του Οργανισμού: ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ, με τη διεύθυνση του Γιάννη Κόττορου και το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», με τη διεύθυνση της Αλμπένας Πενκόβα, αλλά και οι καθηγητές του Ωδείου της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ»: πιάνο, Μαρίνα Μυλωνά και Λούση Χριστοδούλου, τσέλο, Γιώργος Παπαγεωργίου, κιθάρα, Χρήστος Τσαϊλάκης, μπάσο, Σπήλιος Καστάνης και κρουστά, Γιώργος Λαμπράκος. Φιλική συμμετοχή: Δώρα Πετρίδη.

Στην συναυλία θα ακουστεί για πρώτη φορά «Ο Ύμνος της Αγάπης», από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή, του Αποστόλου Παύλου, μελοποιημένος από τον Χρήστο Τσιαμούλη.

Ειδικός χορηγός: Salumeria

Είσοδος € 10.- Προπώληση των εισιτηρίων- πληροφορίες, από τα γραφεία του Οργανισμού (Κορίνθου 280-Γούναρη), καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, τηλ. 2610222248 και 2610279679, www.polyphonikipatras.gr

Μοιραστείτε