ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 May, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΠαρουσίαση του βιβλίου «Το Αντιστασιακό Κίνημα των Βορειοηπειρωτών 1941- 1945»

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Αντιστασιακό Κίνημα των Βορειοηπειρωτών 1941- 1945»

Οι εκδόσεις Eurobooks σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου τού Θαλή Καραγιαννόπουλου «Το Αντιστασιακό Κίνημα των Βορειοηπειρωτών 1941-1945» που θα γίνει το Σάββατο 12/1/2019 στις 18:00 στο Polis Art Café, πάνω από την Στοά του Βιβλίου.

Ο συγγραφέας του ξεχασμένου αυτού ντοκουμέντου του 1947, που πρωτοδημοσιεύουμε στα ελληνικά, αφηγείται με τρόπο συγκλονιστικό τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην μαρτυρική και αρχεγονικώς ελληνική Βόρειο Ήπειρο, κατά την περίοδο που ακολούθησε την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού, τον Απρίλιο του 1941. Ο αγώνας τους να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των πληθυσμών και να επιτύχουν την ένωση με την Ελλάδα ήταν διμέτωπος. Είχαν να πολεμήσουν τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές από την μία, ενώ ταυτοχρόνως έπρεπε και να αμυνθούν απέναντι στην αγριότητα των αλβανικών συμμοριών, “εθνικιστικών” και “κομμουνιστικών”.

Η επικράτηση του Εμβέρ Χότζα, χάρις στην υποστήριξη των “συμμάχων”, κυρίως των Γιουγκοσλάβων του Τίτο και των Βρεταννών πρακτόρων που δρούσαν τότε στην Αλβανία, εξουδετέρωσε την δεύτερη μετά από το 1914 προσπάθεια των Βορειοηπειρωτών πατριωτών για λύτρωση. Ο ηρωικός τους αγώνας πνίγηκε στο αίμα και στην σιωπή. Αυτή την αλήθεια επιχειρεί να ανασυνθέσει τούτο το βιβλίο, παλεύοντας με την κάλπικη προπαγάνδα, την λήθη και την προδοσία.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, ο αναλυτής γεωστρατηγικής Θανάσης Δρούγος, ο συγγραφέας Μελέτης Μελετόπουλος και ο δικηγόρος Γιώργος Παπασίμος.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης. Είσοδος ελεύθερη.

Μοιραστείτε