ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 February, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ“Ο Βιολιστής στην Στέγη” του Τζέρυ Μπροκ από τους μαθητές της Σχολής PMTP στην αυλή του “Καλού Σαμαρείτη”

“Ο Βιολιστής στην Στέγη” του Τζέρυ Μπροκ από τους μαθητές της Σχολής PMTP στην αυλή του “Καλού Σαμαρείτη”

του Γιώργου Πισσαλίδη

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, το θρυλικό μιούζικαλ «Ο Βιολιστής στη Στέγη» του Τζερυ Μπρόκ ανεβαίνει από τους εκκολαπτόμενους ερμηνευτές του επαγγελματικού τμήματος της πρώτης σχολής μιούζικαλ στην Ελλάδα PMTP by Sia Koskina στον κήπο του γηροκομείου “ Ο Καλός Σαμαρείτης” του Νέου Ηρακλείου

“Ο Βιολιστής στην Στέγη” πρωτοανέβηκε στο Μπροντγουαίη το 1964 σε μουσική Τζέρυ Μπρόκ, στίχους του Σέλντον Χάρντικ και λιμπρέτο Τζόεσεφ Στάιν και με πρωταγωνιστή τον Ζέρο Μόστελ. Ήταν βασισμένο στο βιβλίο “Ο γαλατάς Τέβγε και οι κόρες του” του Σολέμ Άιλεχεμ γραμμένο στα Γίντις ανάμεσα στο 1894 και το 1914.

Αναφέρεται στις προσπάθειες του φτωχού γαλατά Τέβγε να κρατήσει με ευλάβεια να κρατήσει τις παραδόσεις μαζί με τη γυναίκα του Γκόλντε με την «τσουχτερή» γλώσσα και τις πέντε ανύπαντρες κόρες του στο χωριό Ανατέβκα, στην Ουκρανία. Οι τέσσερεις από τις πέντε κόρες του θα θελήσουν να παντρευτούν από έρωτα, αλλά κάθε γάμος απομακρύνει την ευρύτερη οικογένεια από την έννοια της Εβραίκής παράδοσης. Μέχρι που η τέταρτη κόρη αποφασίζει να παντρευτεί Χριστιανό, οπότε ο φτωχός γαλατάς βλέπει τον κόσμο του να καταρρέει. Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει τα πογκρόμ της Ρωσσικής κυβέρνησης.

Ο “Βιολιστής στην στέγη” είναι πιο γνωστός στην Ελλάδα από την κινηματογραφική μεταφορά του Νόρμαν Τζιούισον με τον Τοπόλ στον κεντρικό ρόλο. Περιέχει εμβληματικά τραγούδια, όπως τα “Τradition”. “If I were A Rich Man”, “Matchmaker, Matchmaker” “Sunrise, Sunset” και “Do You Love Me?”

Oι μαθητές της σχολής PMTP θα παρουσιάσουν μια επιλογή από τραγούδια, κείμενα και χορευτικά νούμερα από το αγαπημένο μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Σίας Κοσκινά, σε φωνητική καθοδήγηση Νίκου Ρουσσάκη & Φώφης Ρούσσου και σε διδασκαλία
Χορωδιακών, Αντώνη Καρατζίκη.

Ωρα: Σάββατο 20 Ιουλίου στις 18:00
Διεύθυνση: “Ο Καλός Σαμαρείτης” Πέτρου Ράλλη 2, Ηράκλειο Αττικής

Μοιραστείτε