ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΙΣΤΟΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟι άνθρωποι του Οπουδήποτε και οι άνθρωποι του Κάπου

Οι άνθρωποι του Οπουδήποτε και οι άνθρωποι του Κάπου

Εξαιρετικός Μπρένταν Ο’Νηλ του Specτator για τον Χάρυ και την Μέγκαν :

“Όπως το Brexit, το Megxit επιβεβαίωσε ότι αυτό το έθνος είναι, αυτή τη στιγμή, διχασμένο, σύμφωνα με τα λόγια του David Goodhart, μεταξύ των “Ανθρώπων του Οπουδήποτε” και των “Ανθρώπων του Κάπου”. Οι “Άνθρωποι του Οπουδήποτε” είναι μετα-εθνικοί, μετακινούνται εύκολα από τον έναν τόπο στον άλλο και συχνά περιφρονούν αυτές τις παλιομοδίτικες και φανερά ξεπερασμένες αξίες της κοινοτικής ζωής και της αφοσίωσης στην οικογένεια. Και οι “Άνθρωποι του Κάπου” βλέπουν το έθνος, τον τόπο, την οικογένεια και το ανήκειν ως πράγματα ιδιαιτέρως σημαντικά.

Και τώρα ξέρουμε σε ποια μεριά βρίσκονται ο Χάρυ και η Μέγκαν. Αν γίνει το δικό της, η Μέγκαν θα εξακολουθήσει, βέβαια, να είναι γνωστή ως Δούκισσα του Sussex. Αλλά στην πραγματικότητα θα είναι η Δούκισσα του Οπουδήποτε. Θα είναι μια παγκόσμια Βασίλισσα της Πολιτικής Ορθότητας, μια αληθινά μετα-εθνική, μετα-συνταγματική βασιλική προσωπικότητα…

Ο Χάρυ και η Μέγκαν δείχνουν αποφασισμένοι να απελευθερωθούν από όλους τους περιορισμούς. Από τον περιορισμό της οικογένειας, από τον περιορισμό του καθήκοντος, από τον περιορισμό του έθνους. Και όλα αυτά για να μπορέσουν να γίνουν ελεύθερα πουλιά που θα μπορούν να κερδίζουν πολλά χρήματα και να σκορπίζουν άφθονη “πολιτικά ορθή” αναστάτωση σε παγκόσμια κλίμακα.

Θέλουν να γίνουν παγκόσμιοι παράγοντες, όχι “απλά” εθνικές φιγούρες ή μέλη μιας οικογένειας. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τους χειροκροτούν εκείνα τα τμήματα της φιλελεύθερης ελίτ που απεχθάνονται το έθνος, πιστεύουν ότι η πυρηνική οικογένεια είναι «προβληματική» και βλέπουν όλες τις μορφές παράδοσης ως ηλίθιες και αρχαϊκές.

Οι άνθρωποι που μισούν το Brexit αγαπούν το Megxit. Γιατί; Επειδή το Megxit περιλαμβάνει δύο υπερ-ενάρετους, οικολογικά συνειδητοποιημένους, μετα-παραδοσιακούς οπαδούς της παγκοσμιοποίησης που ξεφεύγουν από το ενοχλητικό έθνος, προκειμένου να γίνουν διεθνείς μεταφορείς της ορθοπολιτικής ανοησίας – όπως η ΕΕ, ο ΟΗΕ και όλα τα άλλα παγκόσμια όργανα που αγαπούν οι νέες ελίτ.”

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

 

Μοιραστείτε