ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
1 October, 2023
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ αισθητική τυραννία του “γκράφιτι” απλώνεται σαν λέπρα γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως

Η αισθητική τυραννία του “γκράφιτι” απλώνεται σαν λέπρα γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πώς δημιουργείς υποζύγια, που θεωρούν φυσιολογικές τις ασχήμιες της άρχουσας τάξης; Διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον χωματερής γύρω τους, υποβαθμίζοντας την αισθητική τους, επιτρέποντας τη βεβήλωση των οσίων και των ιερών τους, κοπρίζοντας πάνω σε ό,τι αντικρίζουν. Η Αθήνα ασχημαίνει γρήγορα. Το γκράφιτι έχει απλωθεί γύρω από τον λόφο της Ακρόπολης. 

Στην εικόνα 1 (κεντρική) βρισκόμαστε ανάμεσα σε Μοναστηράκι και Θησείο και βλέπουμε να δεσπόζουν οι καλικατζούρες των γκραφιτάδων στη Στοά του Αττάλου, πάνω στο κτίριο του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς! 

Στην εικόνα 2 βλέπετε τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, όπου είναι ένας από τους βασικούς περιπάτους γύρω από τον Βράχο της Ακροπόλεως. Γκράφιτι παντού.  

Στις εικόνες 3 και 4 βρισκόμαστε στην ίδια οδό και διαπιστώνουμε ότι οι γκραφιτάδες βάφουν και τις οικίες – είτε κατοικούνται είτε όχι 

Στην εικόνα 5 έχουν βάψει βράχους στους πρόποδες της Ακρόπολης. Το κάνουν διότι ουδείς τους υποχρεώνει να καταβάλλουν κόστος ανάλογο με την αχρειότητα της πράξης τους. 

Έχουν το ελεύθερο από το ίδιο το κράτος, που κάνει τα στραβά μάτια και αφελληνίζει τάχιστα τη χώρα. Προσεχώς θα δούμε γκράφιτι και στον Παρθενώνα 

 

Αναδημοσίευση από την “δημοκρατία” 

Μοιραστείτε