ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 July, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛOι Mode Plagal παρουσιάζουν την καινούργια έθνο- τζαζ δουλειά τους στο Galati Gazi

Oι Mode Plagal παρουσιάζουν την καινούργια έθνο- τζαζ δουλειά τους στο Galati Gazi

Την καινούργια δουλειά τους παρουσιάζουν αυτήν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 στο Galati Gazi (Τριπτολέμου 8), οι Mode Plagal. Ένα από τα λίγα ελληνικά ονόματα που από την δεκαετία του 90 ήδη καθιέρωσαν μια ανανεωμένη μουσική παράδοση ενώ ταυτόχρονα αγαπήθηκαν από το “εθνικ” κοινό του εξωτερικού, με αποκορύφωμα μια συνέντευξη στην “βίβλο” του είδους fROOTS το 2002.

Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε πολλά άλλα στοιχεία που υπάρχουν στην μουσική τους ως επιρροές. Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους -βασικό στοιχείο του ύφους της δουλειάς τους- έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.

Αποτελούνται από τους:
Θοδωρή Ρέλλο: Σαξόφωνο, τραγούδι
Κλέων Αντωνίου: Κιθάρα, τραγούδι
Φλοριάν Μικούτα: Πλήκτρα, τραγούδι
Αντώνη Μαράτο: Μπάσο
Τάκη Κανέλλο: Τύμπανα

Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Mode Plagal” το 1995 στην Ano Kato Records της Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν τα επόμενα δύο άλμπουμς “Mode Plagal II” (1998) και “Mode Plagal III” (2001) στην Λύρα, το δεύτερο με  γκεστ σταρς τις Ελένη τσαλιγοπούλου, Σαββίνα Γιαννάτου και Θεοδωσία Τσάτσου. Tα δύο τελευταία ανέβηκαν στις θέσεις Νο 96 και Νο 33 στα ετήσια World Music Charts Europe  για τις χρονιές 1999 και 2002.

Το 2003, σε συνεργασία με το παραδοσιακό σχήμα Βόσπορος από την Τουρκία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νικηφόρου Μεταξά, κυκλοφορεί από την Hitch Hyke το άλμπουμ “Του Βόσπορου το Πέρα”, με νέες συνθέσεις καλλιτεχνών και από τα δύο σχήματα, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, Τάκη Συρέλλη και Βασιλικής Παπαγεωργίου, η οποία και ερμηνεύει τα τραγούδια.

Κομμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνείς συλλογές της world σκηνής, όπως στο ισπανικό “Grecia – De Oriente y de Occidente”, (το “Γω στα Ξένα”), στο “The Rough Guide to the Music of Greece” – (“Πικροδάφνη”), στη συλλογή του fRoots – 2002, (το “Φεγγαράκι”), κ.ά.

(Στοιχεία από το επίσημο σάιτ τους)

Εκτακτη συμμετοχη: Θοδωρης Κανελλος(ηλ.μπασο), Αχιλλεας Κανελλος(ηλ.πιανο)
Galati Gazi Τριπτολέμου 8 στο Γκάζι

Ώρα 8:45 με 11:45

Είσοδος 6 ευρώ.
Κρατήσεις από 17.00 -24.00 στο 2103410222

Μοιραστείτε