ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
4 February, 2023
ΚεντρικήΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ & ΝΕΟΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ: ΔΥΣΗΟι νεο-μεσαιωνικές Mediæval Bæbes θα κυκλοφορήσουν Χριστουγεννιάτικο δίσκο υπενθυμίζοντας τις παγανιστικές ρίζες των Χριστουγέννων. Ακούστε το καινούργιο τραγούδι τους

Οι νεο-μεσαιωνικές Mediæval Bæbes θα κυκλοφορήσουν Χριστουγεννιάτικο δίσκο υπενθυμίζοντας τις παγανιστικές ρίζες των Χριστουγέννων. Ακούστε το καινούργιο τραγούδι τους

του  Γιώργου Πισσαλίδη 

To νεο-μεσαιωνικό και κλάσσικαλ κροσόβερ φωνητικό συγκρότημα των Mediaeval Baebes έχουν ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσουν ένα καινούργιο Χριστουγεννιάτικο δίσκο με τίτλο Mydwinter, στις 25 Νοεμβρίου 2022.

Το νέο άλμπουμ είναι το ενδέκατο στην καριέρα του συγκροτήματος, το οποίο συνδυάζει μεσαιωνική μουσική, τραγούδια σε πολλές γλώσσες (Μεσαιωνικά και σύγχρονα αγγλικά, Λατινικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ιρλανδικά, παλια Γαελικά, Ρώσσικα, Γερμανικά κ.α) σύγχρονες ενορχηστρώσεις και χρήση μεσαιωνικών και σύγχρονων μουσικών οργάνων. 

Tα δύο πρώτα άλμπουμ τους Salva Nos (1997) και World Blysse (1998) πήγαν στο Νο 2 και Νο 1 αντίστοιχα των τσαρτς της κλασσικής μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το  τρίτο τους άλμπουμ Undrentide ήταν σε παραγωγή του  Τζων Κέηλ, o οποίος πρόσθεσε σύγχρονα όργανα, όπως ηλεκτρική κιθάρα και σαξόφωνο σε κάποια τραγούδια. Όμως οι επόμενες δουλειές των Mediæval Bæbes ήταν επιστροφή σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια ενώ το κοινό τους εκτείνεται πλέον από οπαδούς της πρώιμης μουσικής μέχρι οπαδούς της “προγκρέσιβ ροκ” (choral proggers τους αποκάλεσε το κορυφαίο περιοδικό του είδους Prog) 

Δεν είναι η πρωτη φορά που οι  Mediæval Bæbes κυκλοφορούν δίσκο με Χριστουγεννιάτικα  κάλαντα. Σε όλους τους δίσκους τους συμπεριελάμβαναν κάποια από αυτά και κυκλοφόρησαν μάλιστα τα κυκλοφόρησαν σε μια συλλογή με τίτλο Mistletoe and Wine. Το δε Mydwinter λειτουργεί σαν μια χαλαρή συνέχεια στο ίδιου θέματος άλμπουμ  Of Kings And Angels, στο οποίο επανεργάζονται πολλά αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

To άλμπουμ είναι σε παραγωγή και ενορχήστρωση της ιδρύτριας τους και αρχηγού Κάθρην Μπλέηκ (Catherine Blake), η οποία υπήρξε επίσης ιδρύτρια του darkwave και ethereal συγκροτήματος των Miranda Sex Garden. Είναι δε μία πιο σκοτεινή υπενθύμιση των προ-Χριστιανικών ριζών του Δωδεκαήμερου των Χριστουγέννων, ενώ ο τίτλος παραπέμπει στην παγανιστική ταινία τρόμου του Άρι Άστερ Midsommar.  

To MydWynter συμπεριλαμβάνει μια νέα διασκευή στο κλασσικό Carol Of The Bells, ενώ στον Ισπανικό ύμνο Ríu Ríu Chíu συμμετέχουν οι Bæbes Superchoir, δέκα γυναίκες που τραγουδούν στο δωμάτιο για σνούκερ, του πρώην πρωταθλητή Steve Davis, ο οποίο τώρα χρησιμοποιεί τον χώρο για την ενασχόληση του με την μουσική. Ο συνεργάτης του στο συγκρότημα The Utopia Strong, πολυοργανίστας Μάικλ Γιόρκ (Michael York) παίζει πολλά κομμάτια στον δίσκο μαζί με τον συνήθη συνεργάτη των Medieval Baebes Tσάρλυ Κάγουντ.  

Οι Mediæval Bæbes οργανώνουν μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο 

Μοιραστείτε