ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
2 February, 2023
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ“Tα Κατά Ιωάννη Πάθη” του Μπαχ στο Ηρώδειο από τον κορυφαίο μαέστρο της Μπαρόκ μουσικής, Τζων Έλιοτ Γκάρντινερ

“Tα Κατά Ιωάννη Πάθη” του Μπαχ στο Ηρώδειο από τον κορυφαίο μαέστρο της Μπαρόκ μουσικής, Τζων Έλιοτ Γκάρντινερ

Γιόχαν Σεμπαστιαν Μπαχ “Τα Κατά Πάθη” 

Θέατρο Ηρώδου του Αττικού 

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 

Από τους πιο εφευρετικούς και δυναμικούς αρχιμουσικούς, ο σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ έχει συνδέσει το όνομά του με τη μουσική της Αναγέννησης και την ιστορική αναβίωση έργων μπαρόκ.

Κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού (lockdown) την περασμένη άνοιξη, δύο από τα μουσικά σχήματα που έχει ιδρύσει και διευθύνει, η Χορωδία Μοντεβέρντι (Monteverdi Choir) και οι Άγγλοι Σολίστες Μπαρόκ (English Baroque Soloists), ξεκίνησαν ένα μεγάλο αφιέρωμα στις εκκλησιαστικές καντάτες του Μπαχ.

Για κάθε θρησκευτική γιορτή του λουθηρανικού ημερολογίου, προβλήθηκε, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, μια από τις ηχογραφήσεις τους για το διάσημο πρότζεκτ τους Bach Cantata Pilgrimage (Προσκύνημα στις Καντάτες του Μπαχ).

Συνεχίζοντας να εξερευνούν το έργο του μεγάλου συνθέτη, παρουσιάζουν στο Ηρώδειο Τα κατά Ιωάννην Πάθη (1724), ένα έργο που έγραψε ο Μπαχ ειδικά για τη Μεγάλη Παρασκευή.

Μοιραστείτε