ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 April, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛΠαρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Κεφαλούρου “Η Τραγωδία ανήκει στους Έλληνες” 

Παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Κεφαλούρου “Η Τραγωδία ανήκει στους Έλληνες” 

Στις 30 Μαϊου 2023 ο συγγραφέας Στάθης Κεφαλούρος μας καλεί σε μία συνάντηση φίλων, συζήτηση και μουσική ών με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του “Η Τραγωδία ανήκει στους Έλληνες” (Εκδόσεις Τσουκάτου) που θα γίνει στο Βιβλιοπωλείο Πολίτης Μαυρομιχάλη και Καλλιδρομίου.  

Πρόκειται για μια συλλογή πολιτικών άρθρων και κειμενων που έχουν δημοσιευτεί στην “Εστία” και την εφημερίδα Κωνσταντινουπολιτών “Ο Πολίτης” 

Νέα Δημοκρατία και Σύριζα, δεξιά κι αριστερά, Ανατολή και Δύση, πρόοδος και συντήρηση. Δημοψήφισμα και διεθνείς συμφωνίες, εκλογές και προεκλογικές εκστρατείες.
Γάμοι, εξόδιες ακολουθίες και ανείπωτες τραγωδίες. Λαός και Κολωνάκι. Νικητές και ηττημένοι. φιλελευθερισμός και νεοφιλελευθερισμός. Πολιτική και Θεολογία. Το δημογραφικό αλλά και το βορειοηπειρωτικό. Πολιτικές δολοφονίες με ηθικές αυτουργίες. Δημήτριος Γούναρης και Ελευθέριος Βενιζέλος, Εμμανουήλ Μπενάκης και Ίων Δραγούμης. Τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές κριτικές. Μία Καθολική αγία και πολλές Ορθόδοξες μαρτυρίες. Το ’21 και το ’22. Η οικογένεια, η Εκκλησία, το φανάρι. 

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα θίγονται ελεύθερα και απροκατάληπτα στην αρθρογραφία του Στάθη Κεφαλούρου. Κείμενα που δεν υπηρετούν καμία κομματική γραμμή εκτός ενδεχομένως ενός κατά φαντασίαν, ανύπαρκτου σήμερα αλλά απολύτως αναγκαίου Λαϊκού Κόμματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Στάθης Κεφαλούρος γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και την Φλάνδρα. Συμμετέχει στα κοινά των Αθηνών από το 2003 με την ομάδα συμμετοχικής πολεοδομίας μπλάνκο. Κείμενά του για την πόλη έχουν δημοσιευτεί στην Καθημερινή και το Βήμα. Από το 2017 αρθρογραφεί τακτικά στην Εστία, στην εφημερίδα των Κωνσταντινουπολιτών ο Πολίτης και στο Άρδην. Μαζί με την σύζυγό του, αφηγήτρια παραμυθιών, εκδίδουν και διανέμουν δωρεάν το ποιητικό φύλλο Ποιητές χωρίς ποιήματα. 

Μοιραστείτε