ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
1 October, 2023
ΚεντρικήΚΡΙΤΙΚΕΣPARADISE LOST, SORROWS PATH – Piraeus Academy, Αθήνα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

PARADISE LOST, SORROWS PATH – Piraeus Academy, Αθήνα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Αριθμητικά εντυπωσιακή και αναμενόμενα ένθερμη η υποδοχή του Ελληνικού κοινού στο κατάμεστο  Piraeus Academy

Κείμενο-φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

Φωτογραφίες Sorrows Path: Λευτέρης Τσουρέας

Η περιοδεία του Βρετανικού κουιντέτου για τις ανάγκες του περσινού 15ου album “Medusa” που για τους περισσότερους αποτελεί το πιο «επιθετικό» έργο τους την τελευταία 15ετία, ήθελε έως και πανηγυρικό τον εορτασμό των τριάντα χρόνων του gothic/doom/death metal σχήματος στο Γκάζι. Άλλωστε η έκδηλη προτίμηση έως και λατρεία μας πάει εξίσου πολλά χρόνια πίσω.

Με ακρίβεια Ελβετικού ρολογιού ξανά, το πρόγραμμα ήθελε τους γηγενείς, τίμιους και πλέον 25χρονους εκπρόσωπους του εν λόγω ιδιώματος Sorrows Path στο πάλκο εννιά παρά δέκα, και ως… «συνοδοιπόρος» τους για μια εποχή όχι πολύ απόμακρη, πάω στοίχημα πως η εμπειρία αυτού του πολύβουου Σαββατόβραδου στρογγυλοκάθισε μονομιάς στην κορυφή των ζωντανών τους εμφανίσεων!… Με αναμενόμενο εστιασμό στο επίσης περσινό Touching Infinity” μα και πισωγυρίσματα ορθά, με ήχο, φώτα και σκηνική παρουσία που τίμησε τη συνύπαρξή τους σε τούτη τη γιορτή, το Αθηναϊκό συγκρότημα χειροκροτήθηκε θερμά, καθώς έπρεπε.

Οι Έλληνες Sorrows Path

Την δεκάτη ώρα με ιαχές θριάμβου από μέρους μας, οι προσφιλέστατοι του Halifax ξεκίνησαν με το “Enchantment” ως πρώτο από δώδεκα τραγούδια που αποτέλεσαν το βασικό κορμό του οπτικοακουστικού θεάματος. Οι εναλλαγές στο setlist υπήρξαν γόνιμες έως και «εκπληκτικές», αφού φέτος οι Αγγλάρες επανέφεραν τραγούδια όπως τα “Forever Failure” & “Shadowkings” από το κλασικό “Draconian Times”, μα και ύμνους όπως τα “Tragic Idol” & “Faith Delivere Us, Death Unites Us”. Και ναι. Επιτέλους, ανέβηκαν να παίξουν για ογδονταπέντε λεπτά κι όχι για να πιουν άλλο ένα «σφηνάκι» όπως δυστυχώς  το συνηθίζουν στις τελευταίες τους επισκέψεις!… Έτσι λοιπόν μας επιφύλαξαν ένα χορταστικό encore τεσσάρων κομματιών (βλέπε λίστα) με τον Greg Mackintosh για πολλοστή φορά στιβαρό & σκιώδη, τον Nick Holmes φλεγματικό μα συγχρόνως απέριττο & ουσιώδη, τον Aaron Aedy να το διασκεδάζει περισσότερο από όλους τους και το rhythm section των Edmondson & Vayrynen να προσφέρει το αναγκαία ακλόνητο έδαφος για τις χαμερπούσες συνθέσεις τις βραδιάς.

Βγαίνοντας προς τα έξω άκουγες από διάφορους να αναφέρουν την στενάχωρη απουσία λατρεμένων ασμάτων όπως τα “One Second”, “Last Time”, “Hallowed Land”, όμως οι αναφορές της μπάντας στο εξτρεμιστικό “The Plague Within” στένεψαν τα περιθώρια για κάτι τέτοιο και, στο τέλος της ημέρας, για…Paradise Lost, μια ώρα και εικοσιπέντε λεπτά διάρκεια συναυλίας λειτούργησε για μας  ως Δώρο Χριστουγέννων!

Μην είμαστε άπληστοι.

Set List

Enchantment
From the Gallows
Tragic Idol
Blood and Chaos
Forever Failure
Requiem
Medusa
Erased
Shadowkings
As I Die
Beneath Broken Earth
Embers Fire

ENCORE:

No Hope in Sight
The Longest Winter
Faith Deliver Us – Death Unites Us
Say Just Words

Μοιραστείτε