του Αθανάσιου Παπατσάνη

Το «Operation Star» θα είναι η επόμενη ταινία του Βασίλη Τσικάρα. Ο σκηνοθέτης των φιλμ «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία» επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά από δύο χρόνια. Στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες δουλειές του, το «Operation Star» θα έχει πολεμικό- ιστορικό χαρακτήρα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία “Operation Star”

Operation Star

Πηγή εικόνας: aridaia365.gr

Ο Βασίλης Τσικάρας μετά τις αφηγήσεις του 1821 στις οθόνες μας, έρχεται με μια ταινία που θα μας επιστρέψει πίσω στο 1943. Το «Operation Star» είναι μια ταινία που λαμβάνει χώρα στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. To φιλμ είναι μια νέα παραγωγή της Aratos Film με φωτογραφία του Γεώργιου Φλέγγα. Η υπόθεση έχει να κάνει με μια καταδίωξη δύο αντρών από μια διμοιρία Γερμανών. Η ιστορία ξεκινά μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολιοφθοράς Ελλήνων και Βρετανών στρατιωτών εναντίον των Γερμανών. Σε αυτήν θα πρωταγωνιστήσουν ο Κωνσταντίνος Λάγκος (Το μετέωρο βήμα του πελαργού), ο Λευτέρης Δημηρόπουλος, ο ίδιος ο Βασίλης Τσικάρας και ο ηθοποιός Πέτρος Πέτρου από τη Μεγαλόνησο. Στο πλάι τους θα βρίσκονται ο Μανώλης Σαββίδης (ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα σκηνικά και τα κοστούμια της ταινίας) και η Ευτυχία Ψωμά. Ο Βασίλης Τσικάρας έχει συνεργαστεί ξανά με τον Λευτέρη Δημηρόπουλο για την ταινία «Πολιορκία».

Operation Star

Πηγή εικόνας: madeindreams.gr

Το «Operation Star» ή αλλιώς «Επιχείρηση Άστρο» είναι μια δραματική ταινία που βασίζεται τόσο σε αληθινά γεγονότα όσο και στην μυθοπλασία. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει όχι 1, ούτε 2 αλλά 3 επίσημα teaser από το κανάλι της Aratos στο YouTube, τα οποία μπορείτε να τα παρακολουθήσετε παρακάτω: