ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
13 June, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗOι Pink Floyd θα γιορτάσουν τα 50 χρόνια του Dark Side of the Moon με κασσετίνα, βιβλίο και “ζωντανό” άλμπουμ

Oι Pink Floyd θα γιορτάσουν τα 50 χρόνια του Dark Side of the Moon με κασσετίνα, βιβλίο και “ζωντανό” άλμπουμ

του Γιώργου Πισσαλίδη 

Central Photo credit: Michael Ochs

Κλείνουν  φέτος στις 1 Μαρτίου 2023, 50 χρόνια από την κυκλοφορία του dark Side of the Moon των Pink Floyd, ενός από τα σημαντικότερα και πιο ευπώλητα άλμπουμς στην ιστορία του ροκ. Ήταν εκείνο που μετέτρεψε σε διεθνείς σταρς το κουαρτέτο του space rock και του “προγκρέσιβ ροκ”, οι οποίοι συμπυκνώναν τις ηχητικές εξερευνήσεις του Meddle και του Atom heart Mother σε συμπαγή τραγούδια και πρόσθεταν μια πλούσια ενορχήστρωση στα πιο τριπαρισμένα ινστρουμένταλ περάσματα.   

 Έτσι το συγκρότημα θέλοντας να γιορτάσουν το γεγονός και για να ευχαριστήσουν τους οπαδούς τους ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του άλμπουμ με την μορφή μιας επετειακής κασσετίνας η οποία θα κυκλοφορήσει μέσω της Warners στις 24 Μαρτίου. Την ίδια στιγμή οι Pink Floyd αποκάλυψαν ότι η CD έκδοση και η πρώτη φορά κυκλοφορία σε βινύλιο του The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974 θα κυκλοφορήσουν ξεχωριστά. 

Ο Ντέηβ Γκίλμουρ και ο ηχολήπτης Άλαν Πάρσονς στην διάρκεια ηχογράφησης του THe dark Side of the Moon

Οι Pink Floyd έχουν επίσης ανακοινώσει ότι θα υπάρχει ένας καινούργιος τρόπος για να βιώσει κανείς το The Dark Side Of The Moon που θα ξεκινήσει αρχικά στο διάσημο Πλανητάριο του Λονδίνου, όπου το συγκρότημα έδωσε την συνέντευξη τύπου με την οποία λανσαρίσθηκε το άλμπουμ των Pink Floyd τον Φεβρουάριο του 1973.   

Επίσης θα υπάρξει ένα καινούργιο βιβλίο σχετικά με το άλμπουμ με τον τίτλο The Dark Side Of The Moon By Pink Floyd και το οποίο θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Thames And Hudson.

Η πολυτελής κασσετίνα συμπεριλαμβάνει μια εκδοχή σε δίσκο ακτίνας και σε μορφή βινυλίου με εξώφυλλο που ανοίγει του εκ νέου remastered στούντιο άλμπουμ, καθώς και audio σε Blu-Ray and DVD , που συμπεριλαμβανει την αρχική 5.1 mix και κυκλοφορίες σε remastered stereo.  Η κασσετίνα επίσης συμπεριλαμβάνει ένα επιπλέον καινούργιο Blu-ray disc του Dolby Atmos mix συν την βινυλιακή και ψηφιακή μορφή του The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974

Το ‘The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974 των Pink Floyd ηχογραφήθηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 1974 ως μέρος της χειμερινής περιοδείας και θα είναι η πρώτη φορά που θα είναι διαθέσιμο ως ανεξάρτητο άλμπουμ με artwork που θα συμπεριλαμβάνει το αυθεντικό εξώφυλλο του άλμπουμ σχεδιασμένο από τον Τζωρτζ Χάρντυ.

Οι Pink Floyd θα προκαλέσουν μια καινούργια γενιά δημιουργών κινουμένων σχεδίων να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό  για την δημιουργία μουσικών βίντεο για οποιοδήποτε από τα 10 τραγούδια του εμβληματικού άλμπουμ του 1973 . Οι δημιουργοί κινουμένων σχεδίων θα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 10 βίντεο, δηλαδή με ένα βίντεο για κάθε τραγούδι του άλμπουμ με τον νικητή να επιλεχθεί από ένα πάνελ ειδικών που θα περιλαμβάνει τον Νικ Μέησον των Pink Floyd, τον Aubrey ‘Po’ Powell (Ώμπρεϋ Πάουελ, διευθυντή του δημιουργικού τμήματος των Pink Floyd) και το Βρεταννικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI).

Τον Μάρτιο μια επίσημη ‘full dome experience’ που θα συμπεριλαμβάνει εκθαμβωτικές εικόνες του ηλιακού συστήματος που προβάλλονται με ηχο το άλμπουμ The Dark Side Of The Moon, θα είναι διαθέσιμη στα Πλανητάρια όλου του κόσμου. Έλάτε σε επαφή με το Πλανητάριο της Αθήνας και των άλλων πόλεων για ανάλογες προβολές.

CD1 – THE DARK SIDE OF THE MOON
Remastered το 2023 από τον James Guthrie με διπλό εξώφυλλο και  βιβλιαράκι 12 σελίδων. 

CD2 – THE DARK SIDE OF THE MOON LIVE AT WEMBLEY EMPIRE POOL, LONDON, 1974
Mιξαρισμένο από τον Andy Jackson με διπλό εξώφυλλο και βιβλιαράκι 12 σελίδων. 

LP1 – THE DARK SIDE OF THE MOON
Το αυθεντικό άλμπουμ σε remastering με διπλό εξώφυλλο , τις αυθεντικές αφίσσες και αυτοκόλλητα 

LP2 – THE DARK SIDE OF THE MOON LIVE AT WEMBLEY EMPIRE POOL, LONDON, 1974
Με διπλό εξώφυλλο και 2 αφίσσες 

BLU-RAY 1 (AUDIO)
Original album 5.1 and high-resolution remastered stereo mixes, In dedicated wallet:
1. 5.1 Surround Mix – 24bit/96kHz Uncompressed
2. Stereo Mix – 24bit/192kHz Uncompressed
3. 5.1 Surround Mix – dts-HD MA
4. Stereo Mix – dts-HD MA 

BLU-RAY 2 (AUDIO)
Original album Atmos και high-resolution remastered stereo mixes, σε ειδική θήκη:
1. Dolby Atmos Mix
2. Stereo Mix – 24-bit/192kHz Uncompressed
3. Stereo Mix – dts-HD MA

DVD (AUDIO)
Original album 5.1 and remastered stereo mixes, in dedicated wallet:
1. 5.1 Surround Mix – Dolby Digital @448 kbps
2. 5.1 Surround Mix – Dolby Digital @640 kbps
3. Stereo Mix (LPCM) – 24-bit/48 kHz Uncompressed

Bιβλίο σκληρού εξωφύλλου 60 σελίδων από την Thames & Hudson με σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τις περιοδείες σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ανάμεσα στο 1972 και 1975 παρμένες από την Τζιλ Φουρμανόφσκυ, Πήτερ Κριστόφερσον, Ώμπρεϋ Πάουελ, και Στορμ Θόργκεσον.  

 Παρτιτούρα του αυθεντικού άλμπουμ σε 76 σελίδες 

MEMORABILIA:

Πιστά αντίγραφα των 7ιντσων μικρών δίσκων σε θήκες της  Harvest:

Money/Any Colour You Like

Us And Them/Time

Πιστό αντίγραφο του φυλλάδιου και της πρόσκλησης της EMI για το πρηβιού του THE DARK SIDE OF THE MOON στο Πλανητάριο του Λονδίνου στις 27 Φεβρουαρίου 1973. 

Μοιραστείτε