ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
1 February, 2023
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛOI Lyre ‘n’ Rhapsody ερμηνεύουν «Τα τραγούδια της Κίρκης» στις 1002 Νύχτες

OI Lyre ‘n’ Rhapsody ερμηνεύουν «Τα τραγούδια της Κίρκης» στις 1002 Νύχτες

Κυριακή 31 Μαρτίου, 21:00

Οι «Lyre ‘n’ Rhapsody» εμπνέονται από τον μαγικό κόσμο της Κίρκης, του έρωτα και της ζωής. Στη μουσική τους παντρεύουν τον βαθύ και πλούσιο ήχο του νταουλιού με τον απαλό και ζεστό ήχο της αρχαιοελληνικής λύρας, δημιουργώντας “ζυγιά”, που σημαίνει ζευγάρι.

Το ιδιαίτερο αυτό “ζευγάρωμα” παρουσιάζουν στις συναυλίες τους, ερμηνεύοντας μελοποιημένη Λυρική Ποίηση, παραδοσιακά τραγούδια και πρωτότυπες συνθέσεις. Οι φωνές πλέκονται με τον ήχο των χορδών και των τυμπάνων σε ένα άχρονο πεδίο.
Το γυναικείο μουσικό σύνολο «Lyre ‘n’ Rhapsody» δημιουργήθηκε το 2013, και έχουν ηχογραφήσει 3 δίσκους, με παραγωγό τον Nenad Radosevic, ειδικό στις live ηχογραφήσεις. Οι δύο πρώτοι, «Aφυπνίζοντας τη Μούσα» και «Κίρκη», είναι ανεξάρτητες παραγωγές του σχήματος.

O τρίτος με τίτλο «Aegean» που ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, είναι σε συνεργασία με την Chang Jing δεξιοτέχνη του guzheng (Κινέζικο σαντούρι) και τον Zhang Di βιρτουόζο του Κινεζικού φλάουτου (Xiao), τον Παν Καπερνέκα συνθέτη και τραγουδιστή και κυκλοφορεί στην Κίνα, Ταϊβάν και σε όλες τις διεθνείς ιστοσελίδες μουσικής.

Συντελεστές:
Αλίκη Μαρκαντωνάτου: αρχαιοελληνική λύρα, φωνή
Αρετή Μίγγου: νταούλι, στάμνα, φωνή
Αθηνά Χιώτη: φωνή.

Guest:
Miao Bin: αρχαίο κινέζικο φλάουτο Xiao
Παν Καπερνέκα: αυλοί, φωνή

Έναρξη 21:00
Είσοδος €5
1002 Νύχτες Μουσική Σκηνή – Restaurant-Bar
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή 105 54 Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων (+30) 210 33 17 293

 

Μοιραστείτε