ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
20 July, 2024
ΚεντρικήΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΟ συγγραφέας Χρήστος Κεσκίνης διαλέγει 5 βιβλία φαντασίας και τρόμου για το 2022

Ο συγγραφέας Χρήστος Κεσκίνης διαλέγει 5 βιβλία φαντασίας και τρόμου για το 2022

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα κάνω ανασκόπηση της αναγνωστικής μου χρονιάς. Κάτι σαν άτυπο top στα κορυφαία (για μένα) βιβλία. Έχω καθιερώσει μάλιστα το top αυτό να περιλαμβάνει Έλληνες συγγραφείς, μια και αυτοί κατά τη γνώμη μου πρέπει και αξίζουν να προβληθούν. 

Δυστυχώς φέτος ήταν μια περίεργη αναγνωστική χρονιά (πολλά βιβλία, λίγος χρόνος και ήθελα να κάνω και επαναλήψεις) και ζητώ συγγνώμη από όσους υποσχέθηκα να διαβάσω και δεν πρόλαβα. Σίγουρα θα το κάνω τους επόμενους μήνες…

5. “Η τελευταία Νύχτα της Αδέρας” του Μιχάλη Δαγκλή. Ανατρεπτικό, σκοτεινό όσο πρέπει, θρίλερ με την κινηματογραφική έννοια, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

4. “Φωνές από την Άβυσσο” του Μάριου Δημητριάδη. Απολαμβάνω όλα τα βιβλία του Μάριου, και αυτό μάλλον είναι το αγαπημένο μου από τα μυθιστορήματά του (που έχω διαβάσει). Αυτό κάτι λέει.

3. “Πρέπει να σώσουμε τον Χάρη!” του Γιώργου Δάμτσιου. Παιδικό βιβλίο για το παιδί που κρύβουμε μέσα. Η πένα του Γιώργου είναι μοναδική και προσωπικά απολαμβάνω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει γράψει.

2. “Όταν Κλείνω τα Μάτια” του Γιώργου Μεσολογγίτη. Πολύ δυνατή συλλογή διηγημάτων. Όλες οι ιστορίες είναι εξαιρετικές με “Τα Κελιά” να είναι η αγαπημένη μου. Αριστούργημα.

1.”Ο Επισκέπτης” της Αργυρώς Χαρίτου. Το λάτρεψα από την δημιουργία του μέχρι την τελική μορφή του. Ερωτεύτηκα, αγάπησα, μίσησα, λάτρεψα κάθε σελίδα του. Η πένα της συγγραφέως δεν χρησιμοποιεί μελάνι. Χρησιμοποιεί καρδιά και συναισθήματα.

Εκτός συναγωνισμού το περιοδικό μας “Αλλόκοσμες ιστορίες” και φυσικά η αγαπημένη Bathomεta του Γιώργου Μπαλαούρη.

Αγαπημένo μου ο “Κιχώτης” και ελπίζω κάποια στιγμή ο Γιώργος να μαγέψει προς επική λογοτεχνία.

 

Ο  Χρήστος Κεσκίνης γεννήθηκε, σπούδασε και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη περίπου 11 αιώνες μετά την εποχή που θα ήθελε. Είναι  συγγραφέας ηρωϊκης φαντασίας και έχει γράψει δύο βιβλία::: Bilfrost¨: The Path of Warrior και Beer-O-Quest Διατελεί μέλος του Συλλόγου Φίλων του Epic Metal, Excalibur  και του Συλλόγου Φίλων Tolkien Ελλάδος The Prancing Pony   

Μοιραστείτε