ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 April, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΟ εμβληματικός Steven Wilson ενημέρωσε τους οπαδούς του για το επόμενο “προγκρέσιβ ροκ” άλμπουμ

Ο εμβληματικός Steven Wilson ενημέρωσε τους οπαδούς του για το επόμενο “προγκρέσιβ ροκ” άλμπουμ

του Γιώργου Πισσαλίδη

Ιmage credit: Lasse Hoile 

Ο Στήβεν Γουίλσον (Steven Wilson), διάσημος ως ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της εποχής μας, ηγέτης των Porcupine Tree και εμβληματική φυσιογνωμία του  σύγχρονου “προγκρέσιβ ροκ” ενημέρωσε τους οπαδούς του για το επόμενο άλμπουμ του, μήνες μόνο μετά την κυκλοφορία του The Harmony Codex που ανέβηκε στο Νο 4 των εγγλέζικων τσαρτς! 

Μιλώντας στο podcast “Gas Masks &  Hand Granades” στην διάρκεια μιας συνέντευξης του ίδιου και του Τim Bowess σχετικά με την καινούργια κασσετίνα των αρτ ποπ No-Man, Housekeeping: The OLI Years, 1990-1994, o Γουίλσον αποκάλυψε ότι το επόμενο άλμπουμ του θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο και θα συμεπριλαμβάνει μόνο δύο εκτενή κομμάτια και θα διαπερνάται από μια κεντρική ιστορία.

“Το επόμενο άλμπουμ είναι σχεδόν τελειωμένο, μπορείτε να το πιστέψετε; “ αποκάλυψε ο Γουίλσον “Έχετε στο μυαλό σας ότι το The Harmony Codex ήταν τελειωμένο τον Δεκέμβριο του 2022, έστι είναι πάνω από ένα χρόνο από τότε που συνέβη και έχω τελειώσει το άλμπουμ που θα ακολουθήσει. Ξανά είναι πολύ διαφορετικό.”

Όταν ρωτήθηκε πότε θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ, ο Wilson συνέχισε “Αρχές του 2025. Δουλεύω πολύ γρήγορα και ακόμα με εξιτάρει να κα΄νω μουσική . Θα αποτελείται από δύο μόνο τραγούδια που υα διαρκούν από 20 λεπτά. Έτσι θα είναι ένα κόνσεπτ άλμπουμ και πιστεύω ότι θα έχει τελειώσει και θα ειναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου.” 

Όταν ο παρουσιαστής ρώτησε αν πρόκειται να κάνει περιοδεία για την προώθηση του , ο Γουίλσον απάντησε: “Νομίζω ότι πρόκειται να περιμένω μέχρι να κυκλοφορήσω αυτόν τον επόμενο δίσκο και μετά πρόκειται να περιοδεύσω.”

Ο  Γουίλσον κυκλοφόρησε το έβδομο άλμπουμ του The Harmony Codex τον Σεπτέμβριο . Το άλμπουμ έφτασε στο Νο 4 των τσάρτς των άλμπουμς του Ηνωμένου Βασιλείο, ενώ τόσο οι δημοσιογράφοι , όσο και οι αναγνώστες του περιοδικού Prog (της “βίβλου” του προγκρέσιβ ροκ” και υπεύθυνου για τα Progressive Awards) το ψήφισαν ως το Άλμπουμ της Χρονιάς στα αντίστοιχα δημοψηφίσματα, ενώ ο Steven Wilson ψηφίστηκε ως Καλλιτέχνης της Χρονιάς .

Μοιραστείτε