ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
20 July, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗO Bruce Dickinson διαφωνεί με την άποψη ότι η heavy metal είναι «είδος της εργατικής τάξης»

O Bruce Dickinson διαφωνεί με την άποψη ότι η heavy metal είναι «είδος της εργατικής τάξης»

Μιλώντας για λογαριασμό του The Irish Times στα πλαίσια της προώθησης της αυτοβιογραφίας του, ο Bruce Dickinson είχε -ξανά- κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να πει.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος επισήμανε πως το να πηγαίνεις σε ένα διακεκριμένο σχολείο-οικοτροφείο την εποχή που ο Bruce ήταν παιδί -φοίτησε στο φημισμένο Oundle- ήταν συνήθεια της μεσαίας τάξης, ενώ η heavy metal θεωρείται στερεοτυπικά ως μουσικό είδος της εργατικής, λαϊκής τάξης, ο Bruce εξέφρασε τη δική του άποψη:

Όχι, δεν είμαι σίγουρος για αυτό που λες. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να τοποθετήσεις ένα μουσικό είδος σε κάποια συγκεκριμένη κοινωνική τάξη!

Θα μπορούσες να φανταστείς ότι το punk είναι είναι της εργατικής τάξης, αλλά στην πραγματικότητα ήταν γεμάτο από κάποιους αρκετά κακούς τύπους.

Στην κορυφή πολλών punk συγκροτημάτων υπήρχαν άνθρωποι της μεσαίας τάξης ή κάποιοι αναρχικοί που προέρχονταν από την αριστοκρατία.

Είχε φυσικά και άτομα που προέρχονταν από την εργατική τάξη.

Δεν είμαι αυτός που θα ξεκινήσει μια ταξική πάλη μέσα από τη μουσική. Η ταξική πάλη είναι ένα πράγμα που θα ήθελα να αποφύγω με οποιοδήποτε τρόπο επειδή όλα αυτά είναι βλακείες.

Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Το από πού προέρχονται και το υπόβαθρό τους διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τα χρήματά τους δεν θα πρέπει να μας απασχολούν εκτός αν αυτοί θέλουν να τα φέρνουν στο προσκήνιο…

Μοιραστείτε