ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
20 April, 2021
ΚεντρικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣO οικονομολόγος και διανοούμενος Τζέφρυ Τάκερ ενάντια στο λόκντάουν 

O οικονομολόγος και διανοούμενος Τζέφρυ Τάκερ ενάντια στο λόκντάουν 

 του Τηλέμαχου Χορμοβίτη 

Για χρόνια ολόκληρα, οι Έλληνες φιλελέδες (ΚΕΦΙΜ, “Φιλελεύθερος”, Liberal.gr και το κακό συναπάντημα) λάτρευαν τον Αμερικάνο αναρχοκαπιταλιστή οικονομολόγο και διανοούμενο Jeffrey Tucker (Τζέφρυ Τάκερ), όχι φυσικά επειδή γοητεύτηκαν από τον αναρχοκαπιταλισμό του (σοσιαλδημοκρατες του κερατά είναι) αλλά για έναν και μοναδικό λόγο : επειδή ο Τάκερ πέρναγε γενεές δεκατεσσέρις τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος για τους εγχώριους φιλελέδες εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί το απόλυτο κακό. Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός τους για τον Τάκερ που το ΚΕΦΙΜ εξέδωσε στα ελληνικά το βιβλίο του “Δεξιός Κολλεκτιβισμός : Η Άλλη Απειλή για την Ελευθερία” 

Έλα όμως που με το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊου ο Τάκερ, ως συνεπής αντικρατιστής, στάθηκε από την πρώτη στιγμή ενάντια στα αυταρχικά λοκντάουν και έγραψε πολλά διαφωτιστικά άρθρα που αποδείκνυαν τον παραλογισμό των περιοριστικών μέτρων! 

Μάλιστα, το libertarian think tank στο οποίο εργάζεται ως διευθυντής σύνταξης, το εξαιρετικό “American Institute for Economic Research” έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην υπογραφή της περίφημης “Great Barrington Declaration”, με την οποία κορυφαίοι επιστήμονες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της καραντίνας 

Kαι από τότε οι φιλελέδες μας, που ηδονίζονται και μόνο που ακούν λοκντάουν ( όπως όλοι οι καλοί σοσιαλδημοκράτες και κρατιστές άλλωστε), ούτε να τον δουν , ούτε να τον ακούσουν θέλουν τον καήμενο τον Τάκερ.

Εγώ πάντως παρήγγειλα το τελευταίο του βιβλίο “Liberty Or Lockdown” και δεν βλέπω την ώρα να το αρχίσω. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά από το ΚΕΦΙΜ! 

Photo credit κεντρικής: Gage Skidmore

Μοιραστείτε