ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
14 July, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛO Δημήτρης Κατής στο “8ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ” της Αθήνας

O Δημήτρης Κατής στο “8ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ” της Αθήνας

Στις 4 Οκτωβρίου στις 19:00, το «8ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ», παρουσιάζει στο «Ιστορικό Μουσείο» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5 Πλάκα), κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη, ένα μουσικό πρόγραμμα, του διεθνούς φήμης,  πολυβραβευμένου και καταξιωμένου Έλληνα Συνθέτη, Δημήτρη Κατή. 

Το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά μουσικά κομμάτια του συνθέτη, με διάχυτο το αρμονικό συναίσθημα της φιλοσοφικής αναζήτησης, μέσα από τις μελωδίες, που συνδυάζουν το έπος, την ιστορία και τον ρομαντισμό. Διακεκριμένοι μουσικοί συνεργάτες με τη Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, θα ερμηνεύσουν τις συνθέσεις του Δημήτρη Κατή. 

Ο Συνθέτης Δημήτρης Κατής είναι βραβευμένος πολλάκις στο Χόλυγουντ, από τα ‘Los Angeles Music Awards’, τα ‘Hollywood Music in Media Awards’, και από το πασίγνωστο ‘Billboard’. Έχει επίσης λάβει το Άστρο του Χόλλυγουντ σε μορφή βραβείου από τα Hollywood F.A.M.E Awards. Ο συνθέτης έχει βραβευτεί για την προαγωγή του Ελληνικού Δυτικού Πολιτισμού από τον Δήμαρχο Αθηναίων, με βραβείο Ελληνισμού από την ΑΗΕPA, καθώς και με το χρυσό κλειδί της πόλης του Portland στην πολιτεία του Maine, και πλήθος άλλων σημαντικών βραβείων και διακρίσεων διεθνώς, καθώς και κάτοχος πλατινένιου δίσκου με την ΕΜΙ. 

Μετά την λήξη του μουσικού προγράμματος, το Φιλοσοφικό Φόρουμ θα τιμήσει τον συνθέτη Δημήτρη Κατή. Ευχαριστήρια βραβεία για τη συμμετοχή τους θα δοθούν και στους ερμηνευτές, από το Φιλοσοφικό Φόρουμ.

Ερμηνευτές και Μουσικοί

Φίλιππος Μοδινόςτενόρος όπερας (τραγουδιστής στην μεγαλύτερη συμφωνική επική ροκ/μέταλ μπάντα στην Ελλάδα, «Εξόριστοι» του Δημήτρη Κατή, τ. τραγουδιστής στην Λυρική Σκηνή, συν-ιδρυτής και παραγωγός της Skull of Yorick Productions, τ. τραγουδιστής του Ιταλικού Ινστιτούτου Πολιτισμού των Αθηνών. Είναι γιός του αειμνήστου βαρυτόνου, Τζον Μοδινός.

Χρήστος Αμβραζής – διάσημος βαθύφωνος και ηθοποιός της Λυρικής Σκηνής, συνεργάτης του Δημήτρη Κατή στα συμφωνικά έργα του συνθέτη: «Πύρινη Πορεία» και «300 Σπαρτιάτες»

Καίτη Παντζάρη – τσελίστα (Θέατρο Ακροπόλ, ερμηνεύτρια του Ζαν Μισέλ Ζάρ στο Ηρώδειο και συνεργάτιδα του Δημήτρη Κατή στο συμφωνικό έργο του συνθέτη: «300 Σπαρτιάτες»

Τάσος Κατσούλης – πιανίστας (ηχολήπτης και ιδιοκτήτης του Studio Nykta, καθώς κι ενορχηστρωτής πολλών διάσημων pop και λαϊκών ελληνικών επιτυχιών. Συνεργάτης του Δημήτρη στο συμφωνικό έργο του συνθέτη: «300 Σπαρτιάτες».

Rich Melvilleσαξοφωνίστας και μπασίστας (παίζει μπάσο στο συγκρότημα του Δημήτρη Κατή «Εξόριστοι» καθώς και σε μπάντες στην Αμερική. Κατάγεται από το Los Angeles.

Κασσάνδρα Δημοπούλου – τσελίστρια και τραγουδίστρια όπερας (καλλιτεχνική διευθύντρια στη Hellenic Opera Co και σκηνοθέτης όπερας στην εταιρεία παραγωγής Skull of Yorick Productions).

Γιώργος Αποστολόπουλοςακουστική/ηλ. κιθάρα (ρυθμικός κιθαρίστας στο συγκρότημα «Εξόριστοι» του Δημήτρη Κατή και δάσκαλος κιθάρας)

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Dusty Heaven (γνωστό ως και Magnificent Louis)
Μουσική και Ποίηση – Δημήτρης Κατής
Φίλιππος Μοδινός (τενόρος),
Καίτη Πάντζαρη (τσέλο), Τάσος Κατσούλης (πιάνο), Γιώργος Αποστολόπουλος (κιθάρα)

It Hurts Me
Μουσική – Δημήτρης Κατής
Στίχοι – Charlotte Hannon
Καίτη Πάντζαρη (τσέλο/φωνή), 
Τάσος Κατσούλης (πιάνο), Γιώργος Αποστολόπουλος (κιθάρα)

Ο Μάντης, Δαίμονες και Τέρατα
Μουσική – Δημήτρης Κατής
Ποίηση – Κώστας Κατής
Χρήστος Αμβράζης (βαθύφωνος), Τάσος Κατσούλης (πιάνο), 
Καίτη Πάντζαρη (τσέλο)

Όνειρο Παλιό
Μουσική και Στίχοι – Δημήτρης Κατής
Φίλιππος Μοδινός (φωνή), Καίτη Πάντζαρη (τσέλο)
Τάσος Κατσούλης (πιάνο), Rich Melville (σαξόφωνο), Γιώργος Αποστολόπουλος (κιθάρα)

Geschichte Eines Helden (Ιστορία ενός Ήρωα , η Γερμανική εκδοχή)
Μουσική και Στίχοι – Δημήτρης Κατής.
Φίλιππος Μοδινός (φωνή), Rich Melville (σαξόφωνο), Γιώργος Αποστολόπουλος (κιθάρα),
Καίτη Πάντζαρη (τσέλο),Τάσος Κατσούλης (πιάνο), 

Κάνω μια Ευχή (η πρώτη γνωστή επιτυχία του συνθέτη)
Μουσική – Δημήτρης Κατής
Στίχοι – Τζένη Στράλλα
Rich Melville (σαξόφωνο), Γιώργος Αποστολόπουλος (κιθάρα),
Καίτη Πάντζαρη (τσέλο),Τάσος Κατσούλης (πιάνο).

Deep Blue Star (πιανιστικό)
Μουσική – Δημήτρης Κατής.
Τάσος Κατσούλης (πιάνο).

Είσοδος ελεύθερη

Μοιραστείτε