ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
26 September, 2023
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛOι Encardia προσκαλούν τους Σικελούς Casentuli στην ταράτσα του Gazarte (με video)

Oι Encardia προσκαλούν τους Σικελούς Casentuli στην ταράτσα του Gazarte (με video)

Sicilia Amore Mio!

Οι Encardia, η ιδιότυπη αυτή μουσική κολεκτίβα, που αποτελεί ένα από τα πλέον καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς ελληνικά σχήματα της world μουσικής, έρχεται στο Roof Stage του Gazarte, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου!

Έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, εξακολουθούν να εμπνέονται και να δημιουργούν μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, τα ελληνόφωνα χωριά της Grecia Salentina, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Επιστρέφουν στην αθηναϊκή πρωτεύουσα, με αέρα Σικελικό, προσκαλώντας τους Casentuli, μια παρέα από πολύ-οργανίστες μουσικούς της Σικελίας, που ερμηνεύουν τραγούδια εμπνευσμένα από ποικίλες μεσογειακές παραδόσεις (Βόρειας Αφρικής, Ισπανική, Ελληνικής, Βαλκανικής) και χορούς της Βόρειας Ευρώπης (Σκωτσέζικους, polkas, Contra dance, mazurkas).

Aυτά τα τραγούδια είναι μελωδίες της ζωής και της δουλειάς στις πεδιάδες και τα εργαστήρια, τραγούδια αγάπης και περιφρόνησης, τραγούδια συλλογής των σταφυλιών και της δουλειάς στα ορυχεία, τραγούδια των ναυτικών και των φυλακισμένων.

Οι Casentuli αποτελούνται από την Simona di Gregori (διατονικό ακκορντεόν, κιθάρα, ταμπουρίνο, καστανέτες, jew’s harp και χορός) τον Giorgio Maltese (μαντολίνο, jew’s harp, γκάιντες, ταμπουρίνο, διατονικό ακκορντεόν, friscalletti, σικελιάνικες καστανέττες και τραγούδι) τον Pasqualina Cacciola (κιθάρα, μάντολα, ματολίνα, jew’s harp και τραγούδι) και την Valeria Grasso (χορός, τραγούδι, jew’s harp, καστανέτες)

Μία παράσταση φωτεινή, που πάλλεται στους εκστατικούς ρυθμούς της tarantella pizzica. Μία γιορτή πολύχρωμη, γεμάτη πλούσια ηχοχρώματα που αναβλύζουν από τη γη και τις ζωές των ανθρώπων. Ένα χειροκέντητο μωσαϊκό διαλέκτων και θρύλων του Ιταλικού Νότου.

Μια σπάνια συνάντηση που φέρνει μαζί της τα πολύτιμα δώρα της καρδιάς της Μεσογείου στο Roof Stage του Gazarte, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου!

Μοιραστείτε