ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
25 September, 2023
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗ«Γιατί πουλί μ’»: Ένα θρακιώτικο μοιρολόι της Μαρίνας Σάττι με φόντο την Κωνσταντινούπολη

«Γιατί πουλί μ’»: Ένα θρακιώτικο μοιρολόι της Μαρίνας Σάττι με φόντο την Κωνσταντινούπολη

Ένα θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι, το «Γιατί πουλί μ’», επέλεξε να ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι.

Δύο ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του, το ξεχωριστό ιντερνετικό κανάλι nowness.com, κάνει μια πρώτη παρουσίαση του γυρισμένου στην Κωνσταντινούπολη video clip.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Μαρίνα Σάττι βάζει την ταυτότητα της σε ένα παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι με το νέο ατμοσφαιρικό της μουσικό βίντεο, «Γιατί πουλί μ’». Οι στίχοι είναι από ένα τραγούδι-ποίημα για ένα πουλί που δεν μπορεί πια να τραγουδήσει γιατί έχουν κοπεί τα φτερά του. Αυτή η αλληγορία εμπνεύστηκε από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και περιγράφει την κατάσταση της αδυναμίας να ζήσει κανείς και να δημιουργήσει λόγω της απώλειας των ριζών του.

Μεγαλώνοντας σε ένα διπολιτισμικό σπίτι, η Μαρίνα Σάττι συσχετίστηκε με τους στίχους αυτού του τραγουδιού. Γεννημένη από Ελληνίδα μητέρα και Σουδανό πατέρα, η τραγουδίστρια ανέκαθεν ενδιαφερόταν για την ταυτότητα. «Υπήρχαν πάντα αντιθέσεις με τις οποίες έπρεπε να συμφιλιωθώ και να ζήσω», λέει η Μαρίνα, «ένας εσωτερικός αγώνας για να καταλάβω—να ομαλοποιήσω—την ταυτότητά μου και να την αποδεχτώ. Κατάφερα να βγάλω νόημα, όχι μόνο για δική μου για χάρη αλλά και για τους άλλους ανθρώπους γύρω μου και για να μπορώ να αγαπώ, να αγκαλιάζω και να ζω σε αρμονία και ειρήνη και με τα δύο μέρη του εαυτού μου».

Το ατμοσφαιρικό μουσικό βίντεο γυρίστηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, μιας πόλης όπου η νεωτερικότητα και η ιστορία, η Ανατολή και η Δύση, οι εβραϊκοί, οι αραβικοί και οι χριστιανικοί πολιτισμοί συμπλέκονται. Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Alexis Gomez, η Μαρίνα Σάττι καλεί το βυζαντινό παρελθόν της πόλης σε μια εικαστική γιορτή πολλαπλών ταυτοτήτων. Όπως η πόλη, έτσι και η Μαρίνα Σάττι αντλεί δύναμη από τις ρίζες της και έχει εργαστεί σκληρά για να ενσωματώσει τον πολιτιστικό της πλούτο και να δημιουργήσει μια μοναδική ταυτότητα».

Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει επίσημα στην Ελλάδα στο Youtube κανάλι της Μαρίνας Σάττι στις 2 Μαρτίου.

Μοιραστείτε