ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΙΣΤΟΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣMήπως να καταργούσαμε και το χιούμορ;

Mήπως να καταργούσαμε και το χιούμορ;

του Ραφαήλ Καλυβιώτη

Μήπως πρέπει επιτέλους να γίνουμε πιο αυστηροί απέναντι στον σεξισμό; Δεν μπορεί ο κάθε σεναριογράφος, όπως αυτός που χρησιμοποιήθηκε για να βγει το σποτ με τον Χρήστο Λούλη να γράφει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι!

Μία υγιής κοινωνία πρέπει να αυτολογοκρίνεται. Ναι! Καλά ακούσατε! Να αυτολογοκρίνεται! Πριν εκφράσεις τις σκέψεις σου αγαπητέ μου σεναριογράφε οφείλεις να τις περάσεις πρώτα από κόσκινο. Είναι η σκέψη που έκανες ρατσιστική; Είναι σεξιστική; Είναι ομοφοβική; Είναι ισλαμοφοβική; Είναι μισογύνικη; Είναι νατιβιστική; Είναι εθνικιστική; Είναι μισαλλόδοξη;

Όταν λοιπόν χτενίσεις όλες αυτές τις σκέψεις σου και τις απολυμάνεις από τα κατάλοιπα του κακού παρελθόντος, μην γράψεις τίποτα. Ίσως είναι καλύτερα να μην σκέφτεσαι κιόλας. Είναι επικίνδυνες οι σκέψεις. Βέβαια η σάτιρα ενέχει τον κίνδυνο να τσιγκλίσει τα τρυφερά και ευαίσθητα συναισθήματα κάποιων.

Για αυτόν τον λόγο καλό είναι να επαναπροσδιορίσουμε και το χιούμορ. Να κατασκευάσουμε χιούμορ που δεν θα ενοχλεί κανενός τα αισθήματα. Και να σου πω κάτι αγαπητέ σεναριογράφε; Στο τέλος τέλος αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να πληγώνουμε τα αισθήματα κάποιου να καταργήσουμε και το χιούμορ. Δεν βαριέσαι; Και τι το χρειαζόμαστε; Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ζωή μας χωρίς χιούμορ; Η σοβαρότητα είναι αρετή. Να το καταργήσουμε λοιπόν.

Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης είναι Πρόεδρος της δεξαμένής σκέψης “Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών” και αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα “Δημοκρατία”

Μοιραστείτε