ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 April, 2024
ΚεντρικήΚΡΙΤΙΚΕΣLoreena Mc Kennitt: Είδαμε την Βάρδισσα των Εθνών στο Ηρώδειο

Loreena Mc Kennitt: Είδαμε την Βάρδισσα των Εθνών στο Ηρώδειο

Του Λεωνίδα Καλλιάρα, κομίστα 

Οι πόρτες ‘άνοιξαν στις 20:00, πλήθος κόσμου μαζεμένος έξω από το ιστορικό Ηρώδειο .

Ο ενθουσιασμός δεν μπορεί να κρυφτεί από τους περισσότερους, η οργάνωση του χώρου άρτια και η προσέλευση στο χώροι οργανωμένη.

Μπήκαμε στο χώρο και περιμένουμε με ανυπομονησία, θαυμάζοντάς την σκηνή σκεπτόμενος ότι σε λίγο θα δω εκεί πάνω την Βάρδισα των Εθνών την Loreena McKenitte το πρώτο  αντικείμενο που έβλεπες στη σκηνή ήταν η άρπα της σαν να δεσπόζει στη πρύμνη ενός πλοίου. 

Έχω την χαρά να βρίσκομαι μπροστά, 10 χρόνια περίμενα να την δω ζωντανά. Δεν είχα την τύχη να την δω την τελευταία  φορά που έπαιξε στο Θέατρο Βράχων. 

Τα φώτα σβήνουν και ανάβουν της σκηνής.. Λέω στον φίλο μου τον Χρίστο «Ήρθε, είναι εδώ».

Βγαίνει μαζί με τη συνοδεία το Ηρώδειο πλημυρίζει από δυνατό χειροκρότημα και χωρίς καθυστέρηση ξεκινά με το The Mystic Dreams  (το οποίο ήταν soundtrack στη ταινία “To Άβαλον )

Η φωνή της κρύσταλλο ,ο ήχος του Ηρωδείου ποτέ δε προδίδει τους χαρισματικούς καλλιτέχνες, όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί έχουμε να λέμε ότι  η φωνή της που τόσα χρόνια μας μαγεύει ήταν τόσο καθαρή και τέλεια. Η συγκίνηση μεγάλη να την βλέπεις στη σκηνή, πήρε αρκετή ώρα ώστε να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν εκεί. 

Συνεχίζει με το παραδοσιακό Ιρλανδικό τραγούδι The Star of the county down από το δίσκο THE WIND THAT SHAKES THE BARLEY ,με αγωνία και μεγάλη προσμονή ευχόμουν να πει ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια  το Bonny Portmore , το πρώτο που προσωπικά άκουσα στα προεφηβικά μου χρόνια και που ήταν soundtrack στην ταινία Highlander. Έπειτα από χρόνια, γνωρίζοντας τη μουσική της Loreena ανακάλυψα ότι το έλεγε η ίδια και από τότε τη λάτρεψα πιο πολύ. 

Προς έκπληξη μου μόλις τελειώνει το δεύτερο τραγούδι  κάθετε στην άρπα της , Ακούγονται οι πρώτες νότες του Bonny Portmore , τινάζομαι από τη χαρά που πρέπει να έσπρωξα τον διπλανό μου κατά λάθος , δάκρυα συγκίνησης άρχισαν να κυλάνε, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια από τα προεφηβικά μου χρόνια θα το άκουγα ποτέ ζωντανά, δεν ήθελα να τελειώσει ποτέ. 

Συνέχισε δυναμικά με πολλά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια (Marco Polo, Santiago, The Lady of Shallott κ.α), η βραδιά εξελίχθηκε πολύ ωραία για τον λόγο ότι ήταν καλεσμένοι και Έλληνες χαρισματικοί μουσικοί που στο παρελθόν έχουν ξανασυνεργαστεί με την Loreena Mckennite ,όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα),ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), και ο Συριακής καταγωγής Χαίγκ Γιαζιτζιάν (ούτι)΄Προς το τέλος της συναυλίας έπαιξε το πασίγνωστο κομμάτι Tango To Evora   συνοδευόμενη με το βιολί της πολυβραβευμένης συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα («Πολίτικη Κουζίνα») και με τον Pavlo Simitkidi Ελληνικής καταγωγής ο οποίος γεννήθηκε και ζει στο Τορόντο στο Καναδά, και είναι γνωστός για το ταλέντο του στη κιθάρα όπου έχει βραβευτεί για τη μουσική του, και είναι επηρεασμένη από folk ήχους λάτιν κα Ελληνικά στοιχεία.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν στο τέλος  για το φινάλε, είχα την αγωνία με τι τραγούδι θα κλείσει η βραδιά.

Με τα ηνία στο πιάνο έκλεισε η φανταστική και βιωματική βραδιά  με το τραγούδι Dante’s Prayer εμπνευσμένο από τη «Θεία Κωμωδία» του Ντάντε Αλιγκιέρι. Συγκινημένο πλέον  το κοινό σίγουρα δεν ήθελε να τελειώσει η βραδιά, αλλά έπρεπε να πούμε αντίο.

Από τη δική μου μεριά σαν καλλιτέχνης που τόσα χρόνια η μουσική της με συνοδεύει και μου δίνει έμπνευση , μετά από τόσα χρόνια ακούγοντάς την μπροστά από έναν καμβά ή ένα κομμάτι χαρτί  σχεδιάζοντας, η ανταμοιβή ήταν μεγάλη που επιτέλους δόθηκε η ευκαιρία να την δώ και να την ακούσω από κοντά, ήταν μια υπέροχη και βιωματική βραδιά, Σε ευχαριστώ Λορίνα , τώρα έχω μία ιστορία να λέω.

 

Μοιραστείτε