ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 April, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗLet The Party Begin: Οι Banda Entopica και οι “Γκιντίκι” με κλαρίνα, νταούλια και κρουστά στο “Κύτταρο”

Let The Party Begin: Οι Banda Entopica και οι “Γκιντίκι” με κλαρίνα, νταούλια και κρουστά στο “Κύτταρο”

Πέρυσι οι δύο μπάντες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην Θεσσαλονίκη για ένα γλέντι επικών διαστάσεων σε αστικό περιβάλλον. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία …..  

Φέτος η ιστορία επαναλαμβάνεται!!

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο “Κύτταρο” στην Αθήνα θα ξεσηκώσουν τον κόσμο με μουσικές από την Ήπειρο, την Θράκη, την Θεσσαλία και την Μακεδονία 

Κλαρίνα, νταούλια, γκάιντες και κρουστά σε αγαπημένους ρυθμούς των Βαλκανίων

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου , φοράμε άνετα ρούχα και παπούτσια  και LET THE PARTY BEGIN! 

 

Λίγα λόγια για τους Banda Entopica:

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη , ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. 

Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. 

Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

To 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τον ομώνυμο τίτλο “Banda Entopica” που περιλαμβάνει κατά βάση χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας όπως και της Θράκης, καθώς και μια πρωτότυπη σύνθεση του Φίλιππου Φασούλα. 

Λίγα λόγια για τους Γκιντίκι:

Οι ”Γκιντίκι” είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία). 

Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Χαΐνηδες, Villagers of Ioannina City, Σπύρος Γραμμένος, Δημήτρης Μυστακίδης, Βάσω Βασιλειάδου κ.α.

ΧΩΡΟΣ

“Κύτταρο”, Ηπείρου & Αχαρνών, Αθήνα 

 

ΩΡΑ: 

Πόρτες : 21:00 

Έναρξη: 21:30 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση: 8 ευρώ (τα 50 πρώτα) 

10 ευρώ:Tα υπόλοιπα 

Ταμείο: 12 ευρώ 

 

Προπώληση: Viva.gr

Μοιραστείτε