ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΙΣΤΟΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟι μεγαλύτεροι ξένοι καλλιτέχνες έχουν τυλιχτεί με την σημαία. Εδώ;

Οι μεγαλύτεροι ξένοι καλλιτέχνες έχουν τυλιχτεί με την σημαία. Εδώ;

του Βασίλη Κιλτίδη

Καλλιτέχνης θα πει να χειροκροτείς την κοινωνία που σε χειροκροτεί.

Να σέβεσαι το κράτος που σε προωθεί και σε ενισχύει. Να τιμάς και να μην ξεχνάς τη σημαία στις στιγμές της δόξας σου. Σε όλες τις σοβαρές χώρες του πλανήτη, ο καλλιτέχνης είναι εκπρόσωπος του πατριωτισμού. Η τέχνη και η σημαία δεν έχουν κόμματα. Οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του κόσμου έχουν τυλιχτεί με τη σημαία της χώρας τους. Τα μεγαλύτερα ονόματα όλων των μεγάλων κρατών έχουν δει την τέχνη ως ένα μέσο ενίσχυσης του πατριωτισμού και των δομών τους.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι άνω ποταμών. Καλλιτέχνης θεωρείσαι μόνο αν αρνηθείς τη σημαία και την πατρίδα. Χρηματοδοτούν τα έργα του κάθε κρατικοδίαιτου για να υπογράφει στη συνέχεια εναντίον της ελληνικότητας της Μακεδονίας ο κάθε πικραμένος και εξαρτημένος από το κράτος.

Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε ρίξει τις τέχνες και τον πολιτισμό τόσο χαμηλά. Είμαστε η μόνη χώρα που δίνει βήμα σε αντιπατριωτικά παραληρήματα με τη μάσκα του «καλλιτέχνη». Δικαιώνονται και χρηματοδοτούνται συστηματικά και κατά πλειοψηφία μόνο όσοι δηλώνουν αριστεροί σε ροζ συννεφάκια και μετά μαζεύονται για να μας υποδείξουν την ορθότητα σε οτιδήποτε αντικοινωνικό και αντεθνικό.

Σε ποια σοβαρή χώρα ο καλλιτέχνης αντιτίθεται στο εθνικό συμφέρον; Εγώ μπορεί να είμαι Δεξιός, αλλά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, κανείς δεν είναι δεξιός. Η σημαία, η πατρίδα, τα σύνορα και τα εδάφη δεν έχουν πολιτικά κόμματα και χρώματα. Οι δήθεν «καλλιτέχνες» που υπέγραψαν τη χθεσινή αθλιότητα εναντίον της Μακεδονίας πρέπει να σταθούν υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία.

Μοιραστείτε