
Πέμπτη 14 Ιουλίου
Πλαζ Αρετσούς Καλαμαριά!
Στο πλαίσιο του Summer in the City – SKG Music Festival!
Kadinelia
Από την παράδοση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το μουσικό ταξίδι προσφέρουν οι Kadinelia, το world acoustic ντουέτο του Θανάση Ζήκα και της Εύης Σεϊτανίδου. Ένα ταξίδι στο οποίο τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας αποκτούν νέο χαρακτήρα μέσα από τις χαρισματικές κιθαριστικές μελωδίες και το αρμονικό τραγούδι των δύο μουσικών.
Οι Kadinelia πρωτοήρθαν σε επαφή το 2014, ανταλλάσσοντας ιδέες και εναλλάσσοντας ήχους. Την άνοιξη του 2015 κατέληξαν στην τελική μορφή του μουσικού τους project: στον εμπλουτισμό της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με blues και rock στοιχεία. Η αγάπη τους για την καλλιτεχνική έκφραση των λαών τους οδήγησε σύντομα σε διασκευές παραδοσιακών κομματιών και από άλλες χώρες.
Σήμερα η μουσική τους αποτελείται από διασκευές παραδοσιακών ήχων, αλλά και από πρωτότυπες συνθέσεις του Θανάση και της Εύης. Το φθινόπωρο του 2019 το ντουέτο μπήκε στο στούντιο. Μετά από ένα μήνα εντατικών ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριου του 2019.
Επί σκηνής οι Kadinelia αποδεικνύουν ότι με την κατάλληλη ενέργεια ακόμα και ολιγομελή σχήματα μπορούν να προσφέρουν μία «γεμάτη» συναυλιακή εμπειρία. Η αφοσίωση και η άψογη παρουσία τους πάνω στο stage τους έχουν χαρίσει αναγνώριση, ανοίγοντας συναυλιακές πόρτες σε όλες τις άκρες της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.
Συμμετέχοντες:
Θανάσης Ζήκας: κιθάρα, τσαμπούνα, φωνή
Εύη Σεϊτανίδου: κιθάρα, λύρα, φωνή, beatbox
Μέρκος Ζήκας: ηχοληψία, μίξη ήχου
Mode Plagal
Οι Mode Plagal είνα από τα λίγα ελληνικά ονόματα που από την δεκαετία του 90 ήδη καθιέρωσαν μια ανανεωμένη μουσική παράδοση ενώ ταυτόχρονα αγαπήθηκαν από το “εθνικ” κοινό του εξωτερικού, με αποκορύφωμα μια συνέντευξη στην “βίβλο” του είδους fROOTS το 2002.
Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε πολλά άλλα στοιχεία που υπάρχουν στην μουσική τους ως επιρροές. Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους -βασικό στοιχείο του ύφους της δουλειάς τους- έχουν καταφέρει να παράγουν ένα δικό τους μουσικό ιδίωμα και έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.
Στους δίσκους τους διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια, όπως “Πικροδάφνη” και “Θρακιωτικά Κάλαντα” και έχουν συνεργασθεί με τραγουδίστριες, όπως η Γοώτα Βέη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Σαββίνα Γιαννάτου και έχουν συνεργασθεί με το συγκρότημα ελληνο-οθωμανικής μουσικής “Βόσπορος” του αείμνηστου Νικηφόρου Μεταξά καθώς και με τους “Χαίνηδες” Οι πρώτοι τους δίσκοι ανέβηκαν στα Ευρωπαϊκά τσαρτς της world music.
Οι Mode Plagal αποτελούνται από τους:
Θοδωρή Ρέλλο: σαξόφωνο, τραγούδι
Κλέων Αντωνίου: κιθάρα, τραγούδι
Φλοριάν Μικούτα: πλήκτρα, τραγούδι
Αντώνη Μαράτο: μπάσο
Τάκη Κανέλλο: τύμπανα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τοποθεσία: Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Ώρα προσέλευσης: 20.00
Ώρα Έναρξης: 21:00
Για κρατήσεις θέσεων με τραπέζι τηλεφωνικά στο 2310.510081 (ώρες: 10.00 με 19.00)
Εναλλακτικά: επικοινωνείτε με μήνυμα στο inbox της σελίδας Summer In The City – SKG Music Festival με το όνομά σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.
Τιμές Εισιτηρίων:
Προπώληση: 10€
Είσοδος: 13€
Ηλεκτρονική Προπώληση εισιτηρίων :