ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
13 June, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛH ελληνική prog σκηνή σε ένα διήμερο στο Ίλιον Plus

H ελληνική prog σκηνή σε ένα διήμερο στο Ίλιον Plus

Του Γιώργου Πισσαλίδη

Progressive Rock days 2, Αθήνα 2019

Παρασκευή 10 Μαϊου, Λιοσίων 216 (Αντίθεση)
Σάββατο & Κυριακή 11 και12 Μαϊου ΙΛΙΟΝ plus Κοδριγκτώνος 17

Από τα ψυχεδελικά τέλη της δεκαετίας του 1960 η progressive rock μουσική συνεχίζει να αποτελεί –είτε στην “απολλώνια” είτε στη “διονυσιακή” της έκφραση- τον ιδανικό τόπο συνάντησης της λαϊκής και “υψηλής” κουλτούρας. Δεκαετίες αργότερα, ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου και η χώρα μας φιλοξενεί ένα ακόμη progressive ροκ φεστιβάλ, το 2ο κατά σειρά μετά εκείνο του 2017 στο Άλσος Βεΐκου, το οποίο φιλοδοξεί πλέον να γίνει θεσμός στα εγχώρια πολιτιστικά δρώμενα.
Από τις 10 έως τις 12 Μαϊου, 4+4 συγκροτήματα και καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής progressive rock μουσικής ανεβαίνουν στην αθηναϊκή σκηνή του ILION – PLUS. Πρόκειται για 8 διαφορετικές, αυθεντικές προτάσεις, παραλλαγές στο βασικό θέμα μιας πλούσιας σε αισθητικές επιρροές ροκ μουσικής. Που άλλοτε φλερτάρουν με το παρελθόν και άλλοτε εμπνέονται από το σήμερα. Και πολλές φορές τα αγκαλιάζουν και τα δυο!

Εμπνευστής, διοργανωτής και βασικός χορηγός και του δεύτερου progressive rock φεστιβάλ είναι τα μέλη της Πειραματικής Καλλιτεχνικής Σκηνής “Αντίθεση”

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Παρασκευή, 10 Μαίου: (στον χώρο της πειραματικής καλλιτεχνικής σκηνής
” Αντίθεση”, Λιοσίων 216, Αθήνα- 1ος όροφος, ελεύθερη είσοδος)
Πάρτι-γνωριμία με τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα του φεστιβάλ.
Με εκλεκτή μουσική, βίντεο-προβολές, διαγωνισμούς με prog δώρα και ένα Live έκπληξη! Ώρα έναρξης 7μ.μ.

Σάββατο, 11 Μαίου: (στον χώρο της μουσικής σκηνής ILION PLUS, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα) Oι πόρτες ανοίγουν 7:30μ.μ. Ώρα έναρξης συναυλιών 8μ.μ.

Εμφανίζονται κατ`αλφαβητική σειρά οι:
-Jargon : Ο πρώην αρχηγός των Verbal Delirium που στην προηγούμενη δεκαετία έπαιζαν ένα κράμα «προγκρέσιβ ροκ» και εναλλακτικού ροκ.
-Loop Vertigo Nτουέτο jazz / electronica από την Αθήνα αποτελούμενο από τους Δημήτρη Μούτσιο και Αλέξη Σταυρόπουλο (τύμπανο)

-None Other: Ψευδώνυμο του Σπύρου Χαρμάνη που εμπνέεται από τους Porcupine Tree, τους Pain of Salvation και τους Opeth παίζοντας όλα τα όργανα μόνος του
-Voyagers: Προγκρέσιβ μεταλ με electronica πειραματισμούς και ποπ αίσθηση

Κυριακή, 12 Μαίου: (στον χώρο της μουσικής σκηνής ILION PLUS, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα) Oι πόρτες ανοίγουν 6:30μ.μ. Ώρα έναρξης συναυλιών 7μ.μ.

Εμφανίζονται κατ`αλφαβητική σειρά οι:
-Ciccada: Το κορυφαίο για πολλούς συγκρότημα του φεστιβάλ, αν όχι της ελληνικής σκηνής. Επιρροές από Camel, Yes, Strawbs και Curved Air

Methexis To όχημα του Νικήτας Κίσσονα παίζει crossover prog ήτοι προγκρέσιβ με αίσθηση της κλασσικής μελωδίας και τραγουδιού και όχι εκτενή κομμάτια. Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμς : το Full of Bliss (2011) και το Suiciety (2015) όπου συνεργάσθηκε με μέλη των Anglagard, The Enid, Yanneis και άλλων

Φωτό: Κώστας Δασκαλάκης

-Ribbons of Euphoria: Ελληνικό ψυχεδελικό μπλούζ ροκ η καλύτερα heavy prog
-Zoolixo Λίγο: Όχημα του κιθαρίστα Γιώργου Μακρή οι Zoolixo Λίγο παίζουν ένα κράμα σάτιρας και ζαππικής / μπηφχαρτικής φανκ

Μοιραστείτε