ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
22 February, 2024
ΚεντρικήΙΣΤΟΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΓια την Τζώρτζια Λαλέ και την  ρόζ σημαία 

Για την Τζώρτζια Λαλέ και την  ρόζ σημαία 

του Τηλέμαχου Χορμοβίτη

H κυρία Τζώρτζια Λαλέ (την μάθαμε κι αυτή…) έχει κάθε δικαίωμα να βάφει ροζ, φούξια ή μπορντό την ελληνική σημαία. Έχει κάθε δικαίωμα να προωθεί το ψέμα ότι τάχα η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου οι γυναίκες δολοφονούνται και κακοποιούνται σε καθημερινή βάση και οι υπόλοιποι σφυρίζουμε αδιάφορα. Έχει κάθε δικαίωμα να προβάλλει τις woke ονειρώξεις της μέσα από την τέχνη της. Όλα αυτά όμως σε μια ιδιωτική γκαλερί, όχι στο προξενείο του ελληνικού κράτους. 

Το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά (και πολύ περισσότερο δεν έχει καμιά υποχρέωση) να προωθεί διχαστικές ιδεολογίες και αμφισβητούμενες μορφές τέχνης που προσβάλλουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Και επειδή είναι εύκολο να κάνει την πατάτα, είναι καλύτερα το κράτος να ανακατεύεται στα της τέχνης όσο το δυνατόν λιγότερο. Καλώς, λοιπόν, κατέβηκε ο πίνακας της Λαλέ από την έκθεση στο ελληνικό προξενείο και κανονικά δεν θα έπρεπε ποτέ να βρίσκεται σε έναν τέτοιο χώρο. 

Και επειδή οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, αν θέλετε σώνει και καλά να βρείτε λογοκρισία σε αυτήν την ιστορία, ψάξτε την στην ανακοίνωση της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι για την ομιλία του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, στο κοινοβούλιο, με την οποία αναδείχθηκε το θέμα , θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί ο… Κανονισμός της Βουλής για την αποτροπή κηρυγμάτων μίσους από το έδρανο της Ολομέλειας. Τέτοια αγάπη έχουν για την ελευθερία του λόγου, αυτοί που σήμερα κόπτονται γι’ αυτήν! .. 

Μοιραστείτε