ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗExit Sign: Παραδοσιακά και indie pop στο ντεμπούτο της Alkyone

Exit Sign: Παραδοσιακά και indie pop στο ντεμπούτο της Alkyone

Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός πρωτοσυστήθηκε στο κοινό με τη διασκευή της στο παραδοσιακό τραγούδι «Ξενιτεμένα μου πουλιά»

Μια νέα τραγουδοιός η Alkyone έχει ήδη ξεχωρίσει στα μουσικά δρώμενα με την χαρισματική της φωνή και τις ξεχωριστές της ερμηνείες. Η Αlkyone που ζει, εργάζεται και παίζει μουσική στην Έδεσσα έρχεται με το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της με τίτλο Exit Sign σε στίχους – μουσική – ερμηνεία δικά της.

Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό με τη διασκευή της στο παραδοσιακό τραγούδι «Ξενιτεμένα μου πουλιά» προκαλώντας μια ενστικτώδη αντίδραση και ενθουσιασμό στα ραδιόφωνα και το κοινό, παρουσιάζει τώρα 11 τραγούδια που μας εισάγουν σε έναν ονειρικό μουσικό κόσμο με μια συμβολική έξοδο.

Ήδη έχουμε ακούσει τρία singles, το Genesis, το Oh, mother και το Mine. Με στοιχεία από την indie-pop, τη folk και τη cinematic μουσική, χορωδιακά μέρη και αιθέριους ήχους, το Exit Sign δημιουργεί κόσμους τους οποίους χαίρεσαι να ανακαλύπτεις. Στίχοι με ζωντανές εικόνες δίνουν την αίσθηση της προσωπικής παρατήρησης, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνουν βιώματα, επιθυμίες, όνειρα.

Τι λέει για την πρώτη της δισκογραφική δουλειά
«Τι κι αν μια είσοδος ξεκινάει με μια έξοδο; Το “Exit Sign” είναι ένα μουσικό άλμπουμ κεντημένο με εικόνες. Εικόνες από βουνά, φτερουγίσματα, κορμούς, ποτάμια που γίνονται ένα και καταλήγουν σε χείμαρρο, σκέψεις που κατοικούν μέσα μας και κήπους που ανθίζουν μονάχα όταν συναντιόμαστε. Είναι ένα άλμπουμ φτιαγμένο με αγάπη πολλή και σμιλευμένο με τη δουλειά τριών ολόκληρων χειμώνων. Είναι η πρώτη λέξη ενός μουσικού “παιδιού” που βγαίνει στον κόσμο. Που βγαίνει στον κόσμο με όλα τα όνειρα, το θάρρος και το θράσος που αυτά μπορεί να κουβαλάνε». Έτσι περιγράφει η Alkyone την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της.

Μοιραστείτε