ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
13 June, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗΈφυγε από την ζωή ο μεγάλος λαουτίστας Χρήστος Ζώτος

Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος λαουτίστας Χρήστος Ζώτος

Συνεργάστηκε με τον Βασίλη Σαλέα και το Βασίλη Σούκα, ενώ αργότερα συνέχισε να παίζει λαούτο κυρίως στην Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Χρήστος Ζώτος. Γεννημένος το 1937 στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας ο Χρήστος Ζώτος κατάγονταν από οικογένεια μουσικών. Άρχισε να μαθαίνει βιολί στα έντεκά του χρόνια και λίγο αργότερα άρχισε να παίζει λαούτο, στο οποίο και καταξιώθηκε ως μουσικός.

Μαθήτευσε κοντά στον Γεράσιμο Λάλο και κατόπιν συνεργάστηκε με τον Βασίλη Σαλέα και το Βασίλη Σούκα, ενώ αργότερα συνέχισε να παίζει λαούτο κυρίως στην Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Διέκοψε την ενασχόλησή του με τη μουσική από το 1969, όταν έφυγε μετανάστης στον Καναδά, έως το 1982.

Με την επιστροφή του ξεκίνησε ξανά τις εμφανίσεις, ενώ ηχογράφησε και για την Ελληνική Ραδιοφωνία και συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής, όπως ο Ιρακινός ουτίστας Μουνίρ Μπασίρ. Ίδρυσε δική του σχολή λαούτου και λαϊκής μουσικής στην Αθήνα, ενώ τελευταία δίδασκε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή το πρωί στην Κανδήλα Ξηρομέρου που είναι ο ιδιαίτερος τόπος καταγωγής του.

Το «αντίο» του Δημήτρη Μυστακίδη

«Μεγάλος παίχτης, σπουδαίος τραγουδιστής με φοβερό χιούμορ. Άφησε πίσω του πολλούς μαθητές να συνεχίσουν την τέχνη του. Γεια σου κυρ- Χρήστο…», έγραψε στο Facebook ο Δημήτρης Μυστακίδης για τον εκλιπόντα.

Μοιραστείτε