ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗ“Δεν είχα φράγκο”: Νέο τραγούδι από την εξαιρετική Σεμέλη (Παπαβασιλείου) σε μουσική και στίχους Γιώργου Πλατή (audio)

“Δεν είχα φράγκο”: Νέο τραγούδι από την εξαιρετική Σεμέλη (Παπαβασιλείου) σε μουσική και στίχους Γιώργου Πλατή (audio)

Η Σεμέλη (Παπαβασιλείου) η νέα λαϊκή τραγουδίστρια που με τις εξαιρετικές ερμηνείες της έχει προκαλέσει τον θαυμασμό καλλιτεχνών, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Eric Burdon , συνεργάζεται με τον ταλαντούχο δημιουργό Γιώργο Πλατή στο καινούργιο τους τραγούδι «Δεν είχα φράγκο»!

Το τραγούδι «Δεν είχα φράγκο» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και αποτελεί προάγγελο του ολοκληρωμένου album του τραγουδοποιού που θα κυκλοφορήσει προσεχώς και θα περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς ερμηνευτές και μουσικούς.

Είχαν προηγηθεί οι κυκλοφορίες του δύο πρώτων προπομπών του album με τίτλους «Μαύρη μου θάλασσα», ντουέτο του Γιώργου Πλατή με τον Παντελή Θαλασσινό και «Παράξενο λουλούδι», ντουέτο με τον Θοδωρή Κοτονιά.

Το τραγούδι «Δεν είχα φράγκο» αντλεί τη δύναμή του από την λαϊκή μας παράδοση, πηγή έμπνευσης για τον Γιώργο Πλατή και βρίσκει την ιδανική ερμηνεία από τη φωνή της Σεμέλης, η οποία κινείται με χαρακτηριστική άνεση μεταξύ λαϊκού, ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού.

Έπαιξαν οι μουσικοί Βαγγέλης Μαχαίρας (τζουρά, λαούτο, μπαγλαμά), Κώστας Παρίσσης (κιθάρες, μπάσο), Μάριος Ιβάν Παπούλιας (βιολί) και Δρόσος Σκυλλάς (κρουστά). Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Κώστα Παρίσση στο studio Praxis.

Το “Δεν είχα φράγκο” κυκλοφορεί σε όλες τις ηλεκτρονικες πλατφόρμες: youtube, spotify, tidal, i-tunes, apple music  

«Δεν Είχα Φράγκο»

Ερμηνεία: Σεμέλη

Μουσική – Στίχοι: Γιώργος Πλατής

 

Στίχοι:

Μια φωτιά το δάκρυ σου

στην καρδιά αγκάθι σου

δε θ’ αλλάξεις ποτέ

 

Μη ζητήσεις θάνατο

και νερό αθάνατο

στης ζωής το μπαξέ

 

Δεν είχα φράγκο

να σε ντύνω

απ’ της ψυχής σου τις ντροπές

 

Δεν είχα φράγκο

και σ’ αφήνω

στο σώμα σου πολλές πληγές

 

Μην ξεχνάς κάθε πρωί

να χαρίζεις στη ζωή

το φιλί, το κρασί

 

Μοιραστείτε