ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
26 September, 2023
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛH Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ ερμηνεύουν το Dark Side of the Moon στο ξέφωτο του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου 

H Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ ερμηνεύουν το Dark Side of the Moon στο ξέφωτο του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου 

Επιμέλεια Γιώργου Πισσαλίδη 

Oι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το Dark Side of the Moon τον Μάρτιο του 1973, μπαίνοντας στην μετά-τον-Syd Barrett φάση της καριέρας τους, παραδίδοντας έναν δίσκο που έχει πουλήσει περισσότερα από 45 εκατομμύρια αντίτυπα και πια είναι κλασικός σε όλα του. Από το θρυλικό εξώφυλλο των Hipgnosis ως τα κομμάτια που ακούγονται το ίδιο φρέσκα και σήμερα, όπως τα “Money”, “The Great Gig in the Sky” και “Us and Them”, συνεχίζοντας να εκπλήσσουν και να εμπνέουν για νέες εκδοχές τους.

Όπως έγραφε και ο συνεργάτης του “Άβαλον των Τεχνών” Τάκης Χιωτακάκος : “Ένας δίσκος που άλλαξε για πάντα την πορεία της rock μουσικής.  Ένας δίσκος που αδιαμφισβήτητα συνόψισε, υπογράμμισε και επέκτεινε με τον βέλτιστο τρόπο, ολόκληρο το μέχρι τότε έργο των Pink Floyd. Τα πάντα ενσωματώνονται ιδανικά και δομούν με άνεση ένα αυτούσιο και αδιαίρετο σύνολο. Η τέχνη και η τεχνολογία, σε ένα ιδανικό λόγο συνύπαρξης. 

Ένα εννοιολογικό (conceptual) άλμπουμ, που πραγματεύεται την ζωή, τον χρόνο, τον θάνατο, τις διάφορες διενέξεις, την ανθρώπινη απληστία, ακόμα και τις σοβαρές νοητικές παθήσεις”.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ηχογράφηση του κορυφαίου άλμπουμ του “προγκρέσιβ ροκ”, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζουν μια απρόσμενη συναυλία που επισκέπτεται τη «Συμφωνική Πλευρά του Φεγγαριού». Σε ενορχήστρωση του Αχιλλέα Γουάστωρ, προετοιμασία χορωδίας από τον Μιχάλη Παπαπέτρου και μουσική διεύθυνση του Στάθη Σούλη, ένας από τους σημαντικότερους δίσκους όλων των εποχών παρουσιάζεται με ήχο συμφωνικό και μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε ξανά κι από την αρχή.

Πέμπτη 28/07 | 21.00
ΞΕΦΩΤΟ

Είσοδος ελεύθερη

H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μοιραστείτε