ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Δεν βρέθηκαν άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 May, 2024
ΚεντρικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛClassiCon: Επιτέλους μια έκθεση για τους εραστές του κλασσικού ανδρικού ενδύματος

ClassiCon: Επιτέλους μια έκθεση για τους εραστές του κλασσικού ανδρικού ενδύματος

21 και 22 Οκτωβρίου 2023

Ξενοδοχείο President

Eπιμέλεια: Γιώργος Πισσαλίδης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι εραστές του κλασικού ανδρικού στιλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, συγκεντρωμένους κάτω από την ίδια στέγη, επιλεγμένους ράφτες κοστουμιών, πουκαμίσων, γραβατών, υποδηματοποιούς, εισαγωγείς υφασμάτων και αξεσουάρ.

Να μιλήσουν μαζί τους, να λύσουν απορίες, να αγγίξουν φίνα υφάσματα, ν’ ανταλλάξουν ιδέες, αλλά και να γνωριστούν με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Η ιδέα

Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια του monopeto.gr, του πρώτου ψηφιακού περιοδικού στην Ελλάδα για την ιστορία της κλασικής ανδρικής ένδυσης και τους δημιουργούς της. Ένα όραμα του ιδρυτή του, Γιώργου Αθανασόπουλου για μια μεγάλη γιορτή, το οποίο υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Stalexpo.

Ο δημοσιογράφος και οργανωτής του ClassiCon Γεώργιος Αθανασόπουλος

Το 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐂𝐨𝐧 προτάσσει το μεράκι του τεχνίτη, τη μοναδικότητα του bespoke, τη διαχρονικότητα, τα φυσικά υλικά, την οικολογική διάσταση του χειροποίητου και του vintage. Δεν απευθύνεται μόνο στους μυημένους. Απευθύνεται και σε όποιον αναζητά μια εναλλακτική απέναντι στη «γρήγορη» μόδα. Σε όποιον επιδιώκει να χτίσει το δικό του προσωπικό στιλ όχι σύμφωνα με τις «τάσεις», αλλά με τη στάση του απέναντι στη ζωή και το γούστο του. Στον άνδρα που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, που επιλέγει συνειδητά την καλύτερη ποιότητα, τις δίκαιες συνθήκες παραγωγής και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Αθανασόπουλος: «Επαγγέλματα με ιστορία χιλιάδων ετών απειλούνται με εξαφάνιση, και μαζί τους εξαφανίζονται τόσο η προσωπική σχέση που μπορεί να έχει ο πελάτης με τον δημιουργό του ενδύματος ή υποδήματός του, όσο και η έννοια του προσωπικού στιλ.

Ένας από τους σημαντικούς στόχους του ClassiCon είναι να στείλει το μήνυμα ότι το κλασικό στιλ είναι ζωντανό στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικούς επαγγελματίες που το υπηρετούν, όπως και χιλιάδες άνδρες που το αγαπούν».

Με μια επίσκεψη στο 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐂𝐨𝐧:

– Θα γλιτώσετε χρόνο καθώς θα συναντήσετε συγκεντρωμένους στον ίδιο χώρο διαφορετικούς επαγγελματίες που υπηρετούν το κλασικό ανδρικό στιλ.

– Θα αγγίξετε με τα χέρια σας εκλεκτά υφάσματα (καλό το διαδίκτυο αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση που σου αφήνει στα ακροδάχτυλα το αυθεντικό κασμίρι και το άγριο μετάξι).

-Θα λύσετε απορίες που με τη σειρά τους θα σας λύσουν τα χέρια, εξασφαλίζοντάς σας πάντα αρμονικές εμφανίσεις (Η κάλτσα πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα με το παπούτσι ή με το παντελόνι; Το μαντηλάκι συνδυάζεται με τη γραβάτα ή με το πουκάμισο και όλες οι γραβάτες έχουν το ίδιο μήκος;)

-Θα μάθετε ποιος είναι ο βασιλιάς του περιττού, πόσα κοστούμια χρειάζεται ένας άνδρας που τώρα ξεκινά να χτίζει την γκαρνταρόμπα του και γιατί οι παλιοί υποστήριζαν φανατικά ότι «η φτήνια τρώει τον παρά».

-Θα γνωρίσετε άτομα που αγαπούν το κλασικό στιλ, όπως και εσείς (Spoiler alert: Είναι πολλοί, μεγάλοι και μικροί, από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικά πορτοφόλια).

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐛𝐨𝐧𝐮𝐬: Θ’ απολαύσετε ένα παραδοσιακό ξύρισμα από την ομάδα του 𝟭𝟵𝟬𝟬 𝒕𝒉𝒆 𝑩𝒂𝒓𝒃𝒆𝒓 𝑺𝒉𝒐𝒑 του Παναγιώτη Γρηγορίου.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Αλλά δεν θα ήταν εκπλήξεις, αν τις αποκαλύπταμε όλες.

Σωστά;

* Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία.

𝐃𝐫𝐞𝐬𝐬 𝐜𝐨𝐝𝐞: Ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε ο ΕΑΥΤΟΣ σας. Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που έχει σημασία!

*Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου (17:00-19:30), δίπλα ακριβώς από τον χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τις προοπτικές της ελληνικής ραπτικής, την ηθική διάσταση του χειροποίητου, τις προκλήσεις του σήμερα και τις δράσεις για τη διασφάλιση ενός ευοίωνου αύριο.

Χορηγός ημερίδας: Tessuti e beni di lusso

Υπό την Αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Χορηγός επικοινωνίας: Real Group.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε