ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
5 June, 2020
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗBruce Springsteen: “Έκανα τα πάντα για να μην πάω στο Βιετνάμ”

Bruce Springsteen: “Έκανα τα πάντα για να μην πάω στο Βιετνάμ”

του Σάσα Σαβίτσκυ, Fox News

Ο Μπρούς Σπρίνγκστην είπε ότι γράφοντας το τραγούδι του “Born in the U.S.A”  βοηθήθηκε να ανταπεξέλθει τα ανάμικτα αισθήματα του απέναντι στο γεγονός ότι απέφυγε την κατάταξη στον στρατό κατά την διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ.

“Είχα μερικούς φίλους, πολύ στενούς φίλους μου… ανθρωποι που επέστρεψαν στην πατρίδα σε αναπηρικά καροτσάκια και τότε δεν πήγα” είπε ο τραγουδιστής στο Τόμ Χάνκς κατά την διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Τριμπέκα (που οργανώνει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο) Ήμουν ψυχρός λιποτάκτης”

Ο Σπρίνγκστην εξήγησε ότι “έκανε κάθε τι για να αποφύγει την κατάταξη” Και συνέχισε: “Έτσι πιθανόν να ένοιωσα ένοχος για αυτό αργότερα. Είχα φίλους που πήγαν. Είχα φίλους που πήγαν (στο Βιετνάμ) και πέθαναν. Είχα φίλους που αργότερα τραυματίστηκαν σοβαρά”.

Αποφάσισε ότι χρειαζόταν να “συμβιβαστεί με το ποιός είναι” και να τραγουδήσει για αυτό που έκανε.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης ανάμεσα στον Χάνκς και τον Σπρίνγκστην βασιζόταν σε ιστορίες από τα απομνημονεύματα του με τίτλο ‘Born to Run”. Συζήτησε τα σκληρά χρόνια στην αρχή της καριέρας του, όταν ήταν ταπί και έπαιζε συνυαλίες όπου μπορούσε . Αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας  δεν πλήρωσαν ποτέ φόρους και απόφευγαν να πληρώνουν λογαρισμούς, έτσι όταν έγιναν διάσημοι ξεπλήρωναν για χρόνια τα χρέη τους και τις αμοιβές δικηγόρων.

του Σάσα Σαβίτσκυ, Fox News

Πηγή: foxnews.com

Μοιραστείτε