ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε μας:
23 June, 2024
ΚεντρικήΜΟΥΣΙΚΗBruce Springsteen:”Η ελευθερία κερδίζεται με την κάννη ενός όπλου”

Bruce Springsteen:”Η ελευθερία κερδίζεται με την κάννη ενός όπλου”

Mε αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Νεκρών Ηρώων (Memorial’s Day) αναφερόμαστε στο Freedom Cadence του Μπρους Σπρίνγκστην (Aβαλον των Τεχνών)

του Bruce Springsteen

Ο Μπρους Σπρίνγκστην ηχογράφησε το Freedom Cadence για τους τίτλους τέλους της ταινίας “Thank You For Your Service” (Ευχαριστούμε για την θητεία σας) Η δραματική ταινία αναφέρεται σε πραγματικές εμπειρίες του βετεράνου του Πολέμου του Ιράκ, Άνταμ Σούμαν. Ο Σπρίνγκστην ηχογράφησε αυτό το τραγούδι στο στούντιο του Stone Hill Studio στο Κολτς Νεκ του Νιού Τζέρσεϋ και επιστράτευσε τον Σούμαν και τον παραγωγό του Thank You For Your Service, Γιον Κίλικ για να κάνουν φωνητικά. Πέρα από το να είναι ο βασικός τραγουδιστής, το “Αφεντικό” έπαιξε επίσης μπάντζο και φορητό αρμόνιο.

Ο Σπρίνγκστην εμπνεύστηκε την μελωδία από το στρατιωτικό s’ marching cadence που λέγεται “Freedom.” (Επίσης γνωστό και ως “Some Say Freedom is Free.”) “Ο Άνταμ είχε ένα cadence που τραγουδούσαν στο στρατόπεδο και ο Κίλικ ηχογράφησε καθώς το τραγουδούσε στο κινητό του” είπε ο σκηνοθέτης Τζέησον Χωλ στο Backsteets.com., την επίσημη ιστοσελίδα του Μπρους Σπρίνγκστην . “Ο Γιον είναι φίλοι με τον Μπρους και του το έπαιξε. Ο Μπρους έλεγε “ Είναι φοβερό. Πως βγήκε η ταινία;” “Η ταινία κατέληξε να είναι εκπληκτική.”. Του παίξαμε την ταινία. Ο Μπρούς την λάτρεψε, την είδε δυο φορές και μετά είπε.: “Στείλε μου εκείνη την ηχογράφηση, έλα ξανά σε ένα μήνα και φέρε μαζί σου τον νεαρό”. Έτσι ο Άνταμ πήγε στο στούντιο με τον Γιον και ηχογράφησαν το τραγούδι μαζί του.

Μερικοί λένε ότι η ελευθερία είναι δωρεάν, αλλά τείνω να διαφωνήσω. Εγώ λέω “η ελευθερία κερδίζεται με την κάννη ενός όπλου”. Είχα έναν αδελφό στο Ιράκ, δεν γύρισε πίσω . Ρωτάω γιατί ω γιατί οι στρατιώτες πρέπει να πεθάνουν. Μερικοί λένε ότι η ελευθερία είναι τζάμπα, αλλά τείνω να διαφωνήσω. Λέω ότι η ελευθερία κερδίζεται με το αίμα του γιού κάποιου”

Μερικοί λένε ότι η ελευθερία είναι δωρεάν, αλλά τείνω να διαφωνήσω. Εγώ λέω “η ελευθερία κερδίζεται με την κάννη ενός όπλου”. Είχα έναν αδελφό στο Ιράκ, δεν γύρισε πίσω. Ρωτάω γιατί ω γιατί οι στρατιώτες πρέπει να πεθάνουν. Μερικοί λένε ότι η ελευθερία είναι τζάμπα, αλλά τείνω να διαφωνήσω. Λέω “Η ελευθερία κερδίζεται με το αίμα του γιού κάποιου”

Μερικοί λένε ότι η ελευθερία είναι τζάμπα, αλλά τείνω να διαφωνώ
Λέω: “Η ελευθερία κερδίζεται με την κάννη ενός όπλου”.
Ο πατέρας πέθανε στο Βιετνάμ, σκοτώθηκε στο Κε Σανχ
Ρωτάω “γιατί;” ω γιατί οι στρατιωτες πρέπει να πεθαίνουν;
Μερικοί λένε ότι η ελευθερία είναι τζάμπα, αλλα τείνω να διαφωνώ
Λέω: “Η ελευθερία κερδίζεται με το αίμα του γιου κάποιου
Μερικοί λένε ότι η ελευθερία είναι δωρεάν, αλλά τείνω να διαφωνήσω Λέω “Η ελευθερία κερδίζεται με την κάννη ενός όπλου
Είχα έναν αδελφό στο Ιράκ, δεν γύρισε πίσω
Ρωτάω: “γιατί, ω γιατί πρέπει οι στρατιώτες να πεθαίνουν;”

Πηγή: theimaginativeconservative.org

Μοιραστείτε